Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg 5/9-7/9

Tilburg, zondag 7 september 2003

Wolkbreuk boven Goirle zorgt voor overlast
GOIRLE Zaterdagavond rond 19.30 uur zorgde een wolkbreuk boven Goirle voor behoorlijk wat wateroverlast. Vooral in de Haestrechtstraat, de Dorpsstraat en de Tilburgseweg had men het meeste last van putdeksel die naar boven kwamen en water dat de woningen binnen stroomde. De politie zette verschillende kruisingen af. Na zon drie kwartier was het water weer gezakt.

Motorrijder ernstig gewond na aanrijding
OISTERWIJK Op zaterdag 6 september 2003, omstreeks 01.25 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Vennenlaan-Gemullenhoekenweg. Een 28 jarige inwoner uit Berkel Enschot reed met zijn auto vanaf de Vennenlaan de Gemullenhoekenweg op en verleende daarbij geen voorrang aan een motor die bestuurd werd door een 32 jarige Bosschenaar. Dit had een zware aanrijding tussen beide voertuigen tot gevolg. De Bosschenaar is met ernstig letsel, waaronder een gebroken nekwervel, opgenomen op de afdeling IC van het Elisabeth ziekenhuis te Tilburg. Tegen de inwoner uit Berkel Enschot zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Aanhouding terzake huisvredebreuk
TILBURG Op zaterdag 6 september 2003, om 08.50 uur werd in een woning aan de Sepiastraat te Tilburg een 39 jarige Tilburger aangehouden, die kort tevoren in de woning van zijn ex-vrouw was binnengedrongen. De Tilburger was onder invloed van alcoholhoudende drank en is voor verder onderzoek ingesloten.

Aanhouding voor discriminerende uitspraken
TILBURG Zaterdag 6 september werd een 62 jarige inwoner van Tilburg werd aangehouden in verband met discriminerende uitspraken aan het adres van een Turkse familie. Tevens verstoorde hij de openbare orde. De man had namelijk ook tegen de voordeur van de woning van het Turkse gezin aan staan slaan en schoppen.

Man met rijverbod veroorzaakt ongeluk
TILBURG Zaterdag 6 september vond rond 21.30 uur een aanrijding plaats op de Reuckertbaan. De veroorzaker van het ongeluk, een 41 jarige man afkomstig uit Turnhout, vroeg aan de bestuurster van het andere voertuig om geen politie ter plaatse te laten komen. Hij gaf aan het onderling te willen regelen, omdat hij een rijverbod had. De bestuurster zag dit echter niet zitten en liet wel degelijk politie ter plaatse komen. Die constateerde dat de man te veel alcohol genuttigd had en hield de man aan.

Winkelinbrekers aangehouden
GOIRLE De politie kreeg een melding dat bij een winkel aan de Tilburgseweg twee mannen een winkeldeur probeerden open te breken. Toen dit niet lukte gooiden ze een raam van deze zaak in. De politie was snel ter plaatse en kon beide verdachten aanhouden.

Aanhouding vechtbazen door cameratoezicht
TILBURG In de nacht van zaterdag op zondag kon door het cameratoezicht snel worden ingegrepen bij een vechtpartij op de Heuvel. De medewerkers van de cameratoezichtspost zagen rond 2.47 uur een opstootje en konden de patrouillerende politie inseinen dat er een vechtpartij gaande was.
De partijen werden gescheiden en twee verdachten werden aangehouden. Rond 03.25 uur kon opnieuw door de medewerkers van het cameratoezicht aan de politie melding worden gemaakt dat er een mishandeling gepleegd was, ditmaal op de Heuvelring. De politie heeft ter plaatse de verdachte aangehouden.

Rijverbod opgelegd na achtervolging
TILBURG Surveillerende agenten zagen op de Besterdring een personenauto, die vreemd verkeersgedrag toonde. Na een korte achtervolging werd het voertuig tot staande gebracht. De bestuurder van het voertuig had te diep in het glaasje gekeken. Hiervoor werd hij aangehouden en kreeg hij een rijverbod uitgereikt.

Doorrijden na aanrijding
TILBURG Een inwoner uit Eindhoven reed zaterdag rond middernacht als bestuurder van een personenauto over de Korvelseweg. Vervolgens kwam er een andere personenauto hem tegemoet gereden. Plotseling week deze bestuurder uit naar de andere zijde van de weg. Hierbij raakte hij de personenauto van de Eindhovenaar. Deze liep hierdoor flinke schade op. De veroorzaker van de aanrijding reed hierna door. De identiteit van deze persoon is inmiddels bekend bij de politie.

Rijverbod na aanrijding
TILBURG Zaterdag 7 september vond er rond 7.15 uur een aanrijding plaats op de Bosscheweg. Een bestuurder van een personenauto gaf vanaf de N65 geen voorrang aan de bestuurder van een andere personenauto. Beide voertuigen werden getakeld. De veroorzaker van de aanrijding bleek te veel alcoholische drank genuttigd te hebben.Hierop werd hij aangehouden en werd hem tevens een rijverbod opgelegd.

Aanhoudingen voor winkeldiefstal
TILBURG Op vrijdag 5 september 2003, om 15.00 uur werd in een supermarkt aan de Jan Heijnsstraat te Tilburg een 42 jarige Tilburgse aangehouden voor diefstal van vleeswaren ter waarde van 32 Euro. Na onderzoek is zij met een dagvaarding heengezonden. Op vrijdag 5 september 2003, om 21.50 uur werd in een supermarkt aan de Broekhovenseweg te Tilburg een 22 jarige Tilburger aangehouden voor diefstal van levensmiddelen ter waarde van 20 Euro. Hij zal zich later bij de rechtbank te Breda moeten verantwoorden.

Aanhouding zeer verwarde man
HILVARENBEEK Op vrijdag 5 september 2003 om 17.10 uur kreeg de politie een melding dat op de parkeerplaats bij een speeltuin aan de Tilburgseweg een man een kind tegen een auto gooide. Ter plaatse trof de politie een 36-jarige inwoner uit Hilvarenbeek aan die in zeer verwarde toestand was. De man sloeg op de vlucht in de richting van een nabijgelegen industrieterrein en richtte onderweg diverse vernielingen aan waarbij hij een slagaderlijke bloeding opliep. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. Slechts met inzet van pepperspray en een politiehond kon de man worden aangehouden. De man is opgenomen in het St. Elisabeth ziekenhuis. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Zijn vijfjarige dochter is met verwondingen aan haar hoofd opgenomen in het St. Elizabeth ziekenhuis. Zij maakt het naar omstandigheden goed. Aan alle betrokkenen en slachtoffers in deze zaak is slachtofferhulp geboden. Het onderzoek in deze zaak wordt voortgezet.

Bron: Manon Erkens-Brouwers