Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (5/9-7/9)

Oosterhout, zondag 7 september 2003

Mogelijke overvallers supermarkt aangehouden
OOSTERHOUT De politie heeft zaterdagochtend rond 7.30 uur op de Heistraat twee mannen aangehouden die vermoedelijk op weg waren om een supermarkt te overvallen. Het gaat om een 25-jarige inwoner van Oosterhout en een 29-jarige man uit Breda. In de auto trof de politie twee vuistvuurwapens aan en een bivakmuts.
De twee verdachten waren een dag eerder al bij een supermarkt in Oosterhout gesignaleerd. Een medewerker van de supermarkt vertrouwde het niet dat twee mannen s ochtends vroeg voor openingstijd buiten bij de supermarkt aan het rondkijken waren.
De recherche onderzoekt of de twee mannen betrokken zijn geweest bij onopgeloste overvallen op supermarkten in de regio.

Insluiper actief
OOSTERHOUT Op zaterdag 6 september 2003 omstreeks 17.20 uur ging een 78-jarige inwoonster van een verzorgingstehuis aan de Buurstede te Oosterhout haar woning binnen. Op dat moment glipte een haar onbekende man eveneens haar woning binnen. Binnen vroeg de man om een telefoonboek. Toen de bewoonster het telefoonboek ging pakken bemerkte ze dat de man in haar handtas zat. Hierop is de man door de vrouw weggestuurd. Later bleek dat uit de handtas de portemonnee met inhoud was weggenomen. Personeel van het verzorgingstehuis had de man eerder op de dag al bij het verzorgingstehuis zien rondhangen. De politie in Oosterhout onderzoekt de zaak. Getuigen en mogelijk andere slachtoffers worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Aanrijding loopt uit op vechtpartij
OOSTERHOUT Op zaterdag 6 september 2003, omstreeks 14.15 uur vond er een aanrijding plaats op de parkeerplaats aan Mathildastraat te Oosterhout. Toen de bestuurders het niet eens werden over de afloop bedreigde één van de bestuurders, een 51 jarige inwoner uit Rotterdam, met een honkbalknuppel de bestuurder van de andere auto, een 19 jarige inwoner uit Oosterhout. Hierop deelde de 19 jarige bestuurder uit Oosterhout enkele rake klappen uit aan zijn belager. De politie heeft beide bestuurders meegenomen naar het politiebureau, waar beide bestuurders aangifte wenste te doen van bedreiging en mishandeling. Door de politie nam de honkbalknuppel in beslag.

Bliksem treft auto
OOSTERHOUT Op zaterdag 6 september 2003 werd de auto van een 25 jarige inwoner uit Delft op de Poolster te Oosterhout tijdens het onweer getroffen door de bliksem. Nadat de auto door de bliksem was getroffen reed deze tegen een lantarenpaal die door de aanrijding afbrak. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond. De auto raakte zwaar beschadigd en het elektriciteitsbedrijf Essent moest ter plaatse komen om de afgebroken lantarenpaal van de stroom af te sluiten.

Inbraak in Ontmoetingscentrum
OOSTERHOUT Op zaterdag 6 september 2003, werd aangifte gedaan van een inbraak en diverse vernielingen van een ontmoetingscentrum aan het Zuiderhout te Oosterhout. Een raam werd vernield waarna de daders binnen een flink aantal vernielingen hebben aangericht. In het gebouw werd door de daders met etenswaren tegen de muren gegooid en er werd een brandblusser leeggespoten. Uit het gebouw werden ook een telefoon en enkele pakjes sigaretten meegenomen.

Motorrijder onderuit en gewond
DORST/BAVEL Zondag 7 september rond 11.40 uur moest een 23 jarige motorrijder uit Dorst op de Bavelsestraat remmen voor een auto waarvan hij geen voorrang kreeg. De motor is gaan schuiven en belandde in de sloot. De bestuurder raakte een lantarenpaal en is met vermoedelijk gebroken ribben en mogelijk longletsel naar het ziekenhuis te Oosterhout gebracht. De motor is getakeld.

Sluipverkeer in trekkerstunnel Keizersveer
HANK Op zaterdag 6 september tijdens de afsluiting van de A27, werd een controle gehouden bij de trekkerstunnel bij de Keizersveersebrug. Tijdens de file werden zeven bestuurders bekeurd voor het nemen van deze sluiproute om de file te omzeilen.

Auto belandt tegen schuur
WERKENDAM Op zaterdag 6 september omstreeks 23.30 uur rijdt een 23 jarige inwoner van Werkendam met zijn auto over de Gedempte Haven te Werkendam. Aan het eind van de Gedempte Haven verliest hij de macht over het stuur en rijdt tegen een tuinhuis, het tuinhek en komt tot stilstand tegen een schuurmuur. De bestuurder bleek geen alcohol gebruikt te hebben.

Alcoholcontrole
WERKENDAM Op zondag 7 september werden op verschillende plaatsen in de gemeente 16 bestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol, hierbij werden geen overtredingen geconstateerd.

Dure overnachting
GILZE Bij controle van het hotelregister van een van de hotels in Gilze op zondag 7 september bleek een 28 jarige inwoner van Tilburg een erg dure nacht had. Hij moest 1822,79 aan uitstaande boetes betalen en er stonden ook nog een drie-tal vonnissen voor hem open.

Paard schrikt, koetsier gewond
DORST Op vrijdag 5 september 2003 reed een 49-jarige inwoner uit Rijen met zijn paard en wagen over de Steenovensebaan te Dorst. Het paard schrok van een geluid van een slijptol en sloeg op hol. Hierbij kantelde de wagen waardoor de koetsier een botbreuk aan zijn enkel opliep. Hij werd overgebracht naar het Amphiaziekenhuis te Oosterhout.

Rumoerige nacht te Oosterhout
OOSTERHOUT Op vrijdag 05 en zaterdag 06 september 2003 is het erg onrustig geweest in het centrum van Oosterhout. Er waren diverse vechtpartijtjes en vernielingen waarbij de politie moest opgetreden. Hierbij zijn enkele aanhoudingen verricht.

Verloren uitlaat op A-59 veroorzaakt schade aan drie autos OOSTERHOUT/MADE Op vrijdag 5 september 2003 omstreeks 16.30 uur verloor een over de rijksweg A-59 onder Oosterhout rijdende 25-jarige automobiliste uit Rotterdam de uitlaat van de door haar bestuurde personenauto. Twee achter haar rijdende autos, bestuurd door een 46-jarige inwoonster uit Utrecht en een 24-jarige inwoner uit Rijswijk(ZH), konden deze op de weg liggende uitlaat niet meer ontwijken. Beide autos raakten hierdoor behoorlijk beschadigd.

Auto belandt op zn kop in sloot
OOSTERHOUT Op de A-59 ter hoogte van de afrit Mad,e is zaterdagochtend rond 8.15 uur een auto op zn kop in de sloot beland. De 26-jarige bestuurster uit Kaatsheuvel liep hierbij een hoofdwond op en is met een ambulance naar het Ampiaziekenhuis in Oosterhout vervoerd. Volgens getuigen verloor de bestuurster bij het inhalen door onbekende oorzaak de macht over het stuur. De auto raakte aan de linkerzijde de vangrail en schoot door naar de rechterkant, waarna het op zn kop in de sloot belandde. De bestuurster wist op eigen kracht uit de auto komen.

Insluiping woning
WASPIK Bij een woning aan de Carmalitenstraat heeft op vrijdagmiddag een insluiping plaatsgevonden. De bewoonster lag even te slapen op de bank en schrok wakker. Ze zag een voor haar onbekende man in de woning staan die naar haar man vroeg. De man vertrok snel uit de woning. Later bleek dat de man een portemonnee met inhoud uit de keuken had weggenomen.

Diefstal kroppen sla van land
LAGE ZWALUWE Een 37-jarige boer aan de Pootweg heeft zaterdagmiddag een 48-jarige vrouw en een 54-jarige man, beiden uit Oosterhout, op zijn land staande gehouden voor diefstal van drie kroppen sla. De twee beschouwden de kroppen sla als afval en zagen er geen kwaad in om die mee te nemen. De boer heeft al vaker te maken gehad met mensen die zich, ongevraagd, zijn oogst toeëigenen. Hij wilde hiermee een principiële daad stellen. De man en vrouw werden naar huis gestuurd met een proces verbaal voor het zich zonder recht bevinden op beplante grond.

Paard trapt zwangere vrouw in buik
HOOGE ZWALUWE Op zondag 7 september 2003, kwam rond 11.30 uur een 30 jarige zwangere vrouw uit Hooge Zwaluwe tijdens het rijden op een paard op de Spoorstraat te Hooge Zwaluwe ten val en werd door haar paard in de buikstreek getrapt. Uit voorzorg kwam de traumahelikopter ter plaatse omdat er gevaar bestond voor het ongeboren kind. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis waar bleek dat het paard niet haar buik maar haar bekken heeft geraakt.

Illegaal stoken afval wekt suggestie uitslaande brand ZEVENBERGSCHEN HOEK Zaterdag kwamen rond 12.00 uur twee onafhankelijke meldingen binnen dat er een uitslaande brand was bij een boerderij aan de Tweede weg. Hierop rukte de brandweer uit met twee wagens en snelde de politie zich met drie wagens naar de plaats van vermeende uitslaande brand. Ter plaatse aangekomen bleek dat de 37-jarige bewoner van de boerderij illegaal afval aan het verbranden was. De afvalberg had een diameter van twee meter en een hoogte van een meter. De man kreeg proces verbaal voor het illegaal stoken van afval en een waarschuwing omdat hij vijf eenheden aan hulpverleners voor niets met enige spoed heeft doen rijden.

Hond leidt bestuurder af, auto in de sloot
WAALWIJK Op de Taxandriaweg-west werd een Waalwijkse automobilist afgeleid door zijn hond die in de auto zat. Hierdoor verloor de man de macht over zijn stuur, reed een lichtmast omver en kwam tot stilstand in een langs de weg gelegen sloot.

Bromfietser breekt been bij aanrijding
ALMKERK Op vrijdag 5 september 2003, omstreeks 09.05 uur vond op de kruising Amweg-Hoekje te Almkerk een aanrijding plaats tussen een 1- jarige bromfietser uit Almkerk en een 54-jarige inwoonster van Woudrichem als bestuurster van een personenauto. De bestuurster van de personenauto verleende bij het linksaf slaan geen vrije doorgang aan de bromfietser. De Almkerker is met een gebroken rechterbeen overgebracht naar het ziekenhuis.

Brandkast gestolen bij inbraak bedrijf
GIESSEN Op zaterdag 6 september ging om 01.15 uur het alarm af bij een bedrijf aan de Industrieweg te Giessen, ter plaatse bleek dat er was ingebroken. Er werden een onlangs geplaatste brandkast en een computer ontvreemd.

Dieven stelen eerst accu en daarna auto
WIJK EN AALBURG Op vrijdag 5 september omstreeks 10.00 uur werd ontdekt dat bij een bedrijf aan de Bosseweg een personenauto merk Mercedes-Benz, type 600 SEL, kenteken LZ-LP-30 was ontvreemd. Uit één van de andere autos had men een accu ontvreemd, omdat de ontvreemde auto zonder stroom stond. Uit nog een andere auto werd een autoradio weggenomen.

Rijbewijs niet ingeleverd, auto in beslaggenomen
DONGEN Op zaterdag 6 september, werd op de Geer in Dongen een 35 jarige inwoner van Dongen gecontroleerd op het gebruik van alcohol, de bestuurder blies 370 ug/l (0,81 promille) en kreeg een rijverbod van 3 uur. Tevens bleek dat deze bestuurder al een ontzegging van de rijbevoegdheid had, maar zijn rijbewijs nooit in had geleverd. De auto is in bewaring genomen tot het moment dat het rijbewijs daadwerkelijk wordt ingeleverd.

Hulpverleners blijven met schade zitten
DONGEN Op vrijdag 5 september omstreeks 04.00 uur kwam op de Sluisweg te Dongen de bestuurder van een kobaltblauwe scooter ten val. Een buurtbewoner heeft de jongen geholpen en bij hem wat pleisters geplakt. De jongen zei dat hij naar Teteringen moest. De volgende ochtend ontdekte de hulpvaardige buurtbewoner dat zijn geparkeerde auto was beschadigd, aan de linker voorkant, linker voorportier en bumper. Ook is de linkerbuitenspiegel afgebroken. De bestuurder van de scooter wordt verzocht om contact op te nemen met de mensen die hem die nacht hebben geholpen of met de politie.

Oplichting
GILZE Op vrijdag 5 september werd door een inwoonster van Gilze aangifte gedaan dat een bekende een personenauto op haar naam had laten zetten, zonder dat zij daar iets van wist. Tevens werden twee abonnementen voor een mobile telefoon afgesloten waarbij gebruik werd gemaakt van het identiteitsbewijs en bankpas van de aangeefster.

Gilze en Rijen AlcoholcontroleOp de Rijksweg A-58 en de Nerhoven te Gilze en op de Rijksweg te Rijen werd op in de nacht van 5 op 6 september een alcoholcontrole gehouden. Hierbij moesten 1214 bestuurders blazen. Verder werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het voeren van mislichten, het niet dragen van de gordel en twee keer voor het niet dragen van de helm.

Op de Nerhoven werd om 01.25 uur een 37 jarige inwoner van Goirle gecontroleerd, hij blies 620 ug/l (1,41 promille) en een rijverbod van zes uur. Het rijbewijs werd ingevorderd.

Op de Rijksweg te Rijen werd op vrijdag 5 september omstreeks 23.30 uur een 18 jarige inwoner van Raamsdonksveer aangehouden voor belediging van een ambtenaar in functie. Na verhoor werd hij in vrijheid gesteld en zal zich hierover later bij de rechter moeten verantwoorden.
Op de Rijksweg te Rijen werd op zaterdag 6 september omstreeks 00.15 uur een 35 jarige inwoner van Tilburg gecontroleerd op het gebruik van alcohol, na onderzoek bleek dat hij te veel alcohol had gebruikt hij blies 330 ug/l (0,66 promille), hiervoor kreeg hij een boete van 190,00 en een rijverbod van twee uur.
Op de Rijksweg te Rijen werd op vrijdag 5 september omstreeks 22.10 uur een 45 jarige inwoner van Vught gecontroleerd op het gebruik van alcohol, na onderzoek bleek dat hij te veel alcohol had gebruikt hij blies 240 ug/l (0,51 promille), hiervoor kreeg hij een boete van 190,00 en een rijverbod van 1 uur.

Aanrijding met letsel, valse naam en geen rijbewijs MOLENSCHOT Op de vrijdag 5 september 2003, omstreeks 14.55 uur vond op de Heideweg te Molenschot een aanrijding plaats tussen een 16 jarige bromfietser uit Molenschot en een 32 jarige inwoner van Breda, als bestuurder van een personenauto. De bestuurder van de personenauto verleende bij het rechts afslaan geen vrije doorgang aan de bromfietser waardoor deze ten val kwam en een pijnlijke knie en voet had. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder van de auto een valse naam aan het slachtoffer had opgegeven en niet in het bezit was van een rijbewijs. Hij kreeg hiervoor een proces verbaal.

Alcoholcontrole
KAATSHEUVEL Op de Europalaan te Kaatsheuvel is van vrijdag op zaterdagnacht een alcoholcontrole gehouden. Van de 34 gecontroleerde automobilisten had niet één te veel alcohol gedronken.

Auto in heg
LOON OP ZAND Een 27 jarige inwoner uit Tilburg reed zaterdag in zijn personenauto over het Kraanven komende uit de richting de Moer. Deze automobilist moest uitwijken voor een tegemoetkomende personenauto. Door deze uitwijkmanoeuvre kwam hij met de rechterzijde van de auto in de berm terecht. Bij het krachtig tegensturen raakte hij de macht over het stuur kwijt en reed tegen een boom en kwam tot stilstand tegen een heg.

Bron: Manon Erkens-Brouwers