Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Emmen 7-09-2003
Persberichten van zondag 7 september 2003 Ernest Zinsmeyer 06-22662875

Met alcohol op achter het stuur
DE PUNT Zaterdagmiddag rond 17.45 uur werd een 36-jarige man uit Groningen op de A28 door de politie met zijn auto aan de kant gezet. De man reed al slingerend richting Groningen. Op het bureau blies de man 705 ugl. Nadat zijn rijbewijs werd ingevorderd, is de man met een snelrecht dagvaarding naar huis gestuurd.
MEPPEL Een 57-jarige man uit Meppel is zaterdagnacht aangehouden aan de Catharinastraat wegens het rijden onder invloed. De ademanalyse aan het bureau gaf 455 ugl. als resultaat. Naast een rijverbod van 4 uur kreeg de man een dagvaarding mee naar huis.
ASSEN De politie kreeg zondagmorgen omstreeks 8.45 uur de melding van een aanrijding met letsel op de A28 ter hoogte van Assen. Ter plaatse viel het letsel van de bestuurder en zijn passagier mee. De 30-jarige man uit Geleen bleek alcohol te hebben genuttigd. Hij blies 465 ugl. De man kreeg een proces verbaal.

EMMEN Een 41-jarige inwoner van Coevorden werd zondagmiddag rond 12.00 uur aangehouden aan de Vreding wegens het rijden onder invloed. Hij blies 630 ugl. Het rijbewijs werd ingevorderd. Samen met een rijverbod, kreeg de bestuurder een snelrecht dagvaarding uitgereikt.

Aanhouding na mishandeling meisje
HOOGEVEEN Een 20-jarige man uit Hoogeveen is zaterdagnacht aangehouden wegens mishandeling. De politie kreeg rond 2.00 uur de melding binnen dat er een meisje was mishandeld aan de Grote Kerkstraat. Ter plaatse vertelden getuigen dat een jongeman met een loslopende hond rondliep. De hond had daarbij een kat aangevallen. Nadat een 18-jarige meisje uit Hoogeveen de jongen had aangesproken op het feit dat de hond niet aangelijnd was, werd ze door de jongen geschopt. De kat is door de politie meegenomen naar de dierenarts en bleek achteraf gezond te zijn. De verdachte is aangehouden en uiteindelijk met een dagvaarding naar huis gestuurd.

Fietser met slok op veroorzaakt aanrijding
NIJENSLEEK Een 65-jarige inwoner van Steenwijk werd zaterdagavond omstreeks 21.30 uur aangehouden wegens het fietsen onder invloed en veroorzaken van een aanrijding. De man fietste op de Hoofdweg en kwam plotseling op de andere weghelft terecht. Daar botste de man op een tegemoetkomende bromfietser, een 48-jarige man uit Eesveen. Deze man bleef ongedeerd. De veroorzaker en tevens slachtoffer van de aanrijding is overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Daar is een blaastest afgenomen. De man bleek te veel hebben gedronken. Vanwege een breuk in zijn schedel moest de man een nachtje in het ziekenhuis blijven.

Zitmaaier gestolen
DONDEREN Uit een tuin aan de Vriezerweg is een zitmaaier gestolen ter waarde van 3000,- Euro. De eigenaar uit Donderen (leeftijd onbekend) deed aangifte van diefstal.

Met drank op de sloot in
DE WIJK Zaterdagavond omstreeks 18.30 reed een 18-jarige automobilist uit deze plaats over de Commissieweg. Volgens eigen zeggen moest hij uitwijken voor een tegenligger. Daardoor ging hij naar rechts en nadat hij het fietspad was overgestoken kwam hij met zijn auto in de sloot tot stilstand. Hij bleek te hebben gedronken. De ademtest kwam uit op 575. De man kreeg een dagvaarding en kon zijn rijbewijs inleveren. Dat is ingevorderd.

Auto rijdt benzinepomp omver
HOOGEVEEN Zaterdagmiddag tegen 14.30 uur is een 20-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto tegen een benzinepomp aan de Zenithlaan gebotst. Hij is, met een 21-jarige inzittende, ook uit Hoogeveen, gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De man reed over de Zenithlaan en is daar om nog onduidelijke redenen de controle over de auto kwijtgeraakt. In de bocht ging hij rechtdoor en reed het terrein van een onbemand tankstation op. Daar reed hij een pomp omver en kwam tegen een tweede tot stilstand. De genoemde inzittende is met ernstig inwendig letsel doorgegaan naar het ziekenhuis is Groningen.

Motoren gestolen
ASSEN Vrijdagnacht zijn bij een motel aan de Balkenweg drie motoren gestolen. De drie stonden naast elkaar geparkeerd. De gedupeerden komen uit Engeland. De gestolen motoren zijn een zilverkleurige en een rode Honda VFR 800, en een rode Ducati 916. Zaterdag is vanaf het parkeerterrein aan De Haar een Yamaha YZF-R1, kleur zwart met zilver, gestolen. De eigenaar is een 29-jarige man uit Emmer-Compascuum. Zaterdagnacht tenslotte, is aan de Brinkstraat een blauw met witte Honda SC50 gestolen, eigendom van een 29-jarige Duitser. PATERSWOLDE Zaterdagnacht is vanaf een terrein van een hotel aan de Groningerweg een Yamaha R1 gestolen, eigendom van een 41-jarige Engelsman.

Inbraak manege
EXLOO Vrijdagnacht is ingebroken in een manege aan de Valtherweg. De dader kwam binnen door scharnierpennen uit een deur te halen. Uit het bedrijf verdween een kassalade met geld. Een sigarettenautomaat is vernield maar daaruit is niets weggenomen. De 43-jarige eigenaar deed aangifte.

Winkeldief aangehouden
ASSEN Zaterdagavond even voor acht uur is een 26-jarige vrouw uit Assen betrapt bij de diefstal van levensmiddelen ter waarde van ongeveer 15. Dat gebeurde in een supermarkt in het winkelcentrum Peelo. De vrouw kreeg na verhoor een snelrechtdagvaarding.

Man aangehouden na mishandeling en vernieling
EMMEN Zaterdagnacht tegen 3.00 sneuvelde een winkelruit in de Dalipassage. Getuigen gaven het signalement van de dader door aan de politie. Na een zoekactie troffen agenten de vermoedelijke dader aan op het fietspad aan de overkant van de Hondsrugweg. Daar had dezelfde man zojuist zonder enige aanleiding een 24-jarige man uit Emmen van zijn fiets geslagen. Deze lag versuft op de grond en bleek later een hersenschudding te hebben. De verdachte, een 31-jarige Emmenaar, is aangehouden en ingesloten. Hij bekende zondag tijdens zijn verhoor de vernieling van de ruit en de mishandeling van de toevallig passerende fietser. Teveel drank in combinatie met ruzie met zijn vrouw waren volgens hem de oorzaak. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdachte mishandeling aangehouden
EELDE Zaterdagnacht tegen 3.30 stond een man tegen een geparkeerde auto te plassen aan de Hoofdstraat. De eigenaar zei daar iets van, waarna hij klappen kreeg van de man. Deze ging er daarna vandoor in een auto, maar kon later in Groningen worden aangehouden. Omdat deze verdachte, een 36-jarige man uit Groningen, militair is, is hij overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, die de zaak verder afwerkt.

Engelse kampeerders bestolen
ASSEN Zaterdagnacht zijn zeven kamperende Engelsen bestolen. Hun tenten op de camping aan de Haarweg waren opengeritst, en er was geld gestolen. Niet bekend om welk bedrag het gaat.

Auto tegen boom
EESERVEEN Zondagmiddag tegen 13.15 is een 31-jarige man uit Groningen op de Kanaalstraat met zijn auto tegen een boom gebotst. Hij reed richting De Kiel en ging in een scherpe bocht naar links, vermoedelijk door te hoge snelheid, in de bocht rechtdoor. Bij hem in de auto zaten een 26-jarige man uit Groningen, een 24-jarige jarige vrouw uit Groningen en een 37-jarige man uit Zuidlaren. Allen zijn naar verschillende ziekenhuizen overgebracht. De brandweer Borger-Odoorn bevrijdde de inzittenden uit de auto. Met de verwondingen lijkt het allemaal mee te vallen. Van de bestuurder is in het ziekenhuis een bloedproef genomen vanwege vermeend drankgebruik.