Politie Twente

Vervolg persberichten Politie Twente van 7 september 2003 Ageeth Doldersum: 053-4555588

Aanhouding wegens mishandeling Verdachte aangehouden wegens mishandeling Enschede
Zondag 7 september werd omstreeks 00.25 uur gemeld dat er een vechtpartij had plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan de Stadsgravenstraat in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar buiten een 19-jarige man uit Enschede stond met een bloedende wond aan zijn hoofd. Hij had binnen van iemand enkele duwen gekregen. Toen hij vroeg waar dat goed voor was, kreeg hij een glas tegen zijn hoofd gegooid met als gevolg een flinke snede. De verdachte, een eveneens 19-jarige man uit Enschede, was nog aanwezig. Hij werd door de politie aangehouden en is inmiddels in verzekering gesteld. Het slachtoffer werd in het ziekenhuis aan zijn verwonding behandeld. (bps: 03-117899)

Aanhouding wegens vernieling en rijden onder invloed Vrouw vernield ruiten en wordt even later door politie aangehouden wegens het rijden onder invloed Hengelo
Een 38-jarige vrouw uit Enschede stond zondag 7 september omstreeks 00.30 bij een haar bekende 49-jarige man uit Hengelo voor de deur aan de Parallelweg in Hengelo. De man weigerde haar binnen te laten, waarop de vrouw kwaad werd en de ruiten van de voordeur vernielde. Zij stapte vervolgens in haar auto en vertrok. Door de man werd aangifte van vernieling gedaan. Kort daarop werd de 38-jarige vrouw in haar auto op de Enschedesestraat in Hengelo door de politie gecontroleerd. Een blaastest wees uit dat zij onder invloed van alcohol verkeerde. De politieagenten hielden haar aan en brachten haar over naar het politiebureau, waar ademanalyse een uitslag van 1,7 promille gaf. Het rijbewijs van de vrouw werd hierop ingevorderd. Voor de diverse feiten wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-117903)

Automobilist moet rijbewijs inleveren 19-jarige rijdt auto in de prak en moet vervolgens rijbewijs inleveren wegens rijden onder invloed Holten
Een 19-jarige automobilist uit Holten reed vanaf Rijssen richting Holten. Net over de spoorwegovergang botste hij tegen de middengeleider en twee verkeersborden. De auto was totaal vernield en werd afgesleept. De rijbaan lag vol met olie, die door de brandweer werd verwijderd. De 19-jarige bleek onder invloed van alcohol en werd door de politie aangehouden. Ademanalyse gaf een resultaat van 1,6 promille. Het rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-117924)

Aanhouding wegens inbraak
Verdachte aangehouden wegens inbraak bij tankstation Enschede
Zondag 7 september werd omstreeks 01.30 uur een inbraak gemeld bij een shop van een tankstation aan de Westerval in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar een man, die vertelde tijdens het tanken gezien te hebben dat de deuren van de shop waren opengebroken. Kort daarop zag hij een man uit de shop komen en vervolgens weglopen. De politie trof achter de shop een personenauto, waarvan de motor nog warm was. Het bleek te gaan om een Suzuki Alto, die 5 september aan de Rembrandtlaan in Enschede gestolen was. De auto werd afgesleept Even later attendeerden voorbijgangers de politieagenten op het feit dat zij een man hadden zien lopen op de Westerval kort voor de Parkweg. Politieagenten gingen op zoek en vonden de man op de Parkweg. Hij voldeed aan het door de getuige opgegeven signalement. De verdachte, een 31-jarige man uit Gemert, werd aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt. (bps: 03-117934)

Rijden onder invloed
Automobilist moet rijbewijs inleveren wegens herhaaldelijk rijden onder invloed Almelo
Bij controle op de Oranjestraat in Almelo bleek zondag 7 september omstreeks 03.25 uur dat een 22-jarige automobilist uit Almelo onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en ademanalyse gaf een uitslag van 1,22 promille. Omdat de man reeds eerder bekeurd was voor het rijden onder invloed van alcohol, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-117952)

Aanhouding wegens mishandeling Verdachte aangehouden wegens mishandeling Almelo
Op de Schuttenstraat in Almelo was buiten op straat een onenigheid tussen twee groepen personen. Toen een medewerker van een nabij gelegen horecagelegenheid, een 31-jarige man uit Almelo, de personen aansprak en zei dat hij de politie had gebeld, kreeg hij van een van de mannen meteen een vuistslag in zijn gezicht. De politie hield de verdachte, een 28-jarige man uit Almelo, aan. De man was heel agressief en moest geboeid naar het politiebureau worden overgebracht. De 31-jarige man deed inmiddels aangifte. Hij had een pijnlijke kaak maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-117978)

Aanhouding wegens verkrachting Verdachte aangehouden wegens verkrachting van ex-vriendin Almelo
Een 31-jarige man uit Almelo werd zaterdag 6 september omstreeks 06.25 uur aan het Baken in Almelo aangehouden omdat hij verdacht wordt van verkrachting van zijn ex-vriendin, een 36-jarige vrouw uit Almelo. De 36-jarige vrouw deed hiervan aangifte. De verdachte is voor nader verhoor opgesloten en inmiddels in verzekering gesteld. Nader onderzoek volgt. (bps: 03-117601)

Huiselijk geweld
Verdachte aangehouden wegens huiselijk geweld Enschede
Door de politie werd zondag 7 september omstreeks 03.30 uur een 33-jarige man uit Ahaus aangehouden. De man wordt ervan verdacht even daarvoor zijn vriendin, een 35-jarige vrouw uit Enschede, en hun 12-jarige dochter in een woning aan de Valeriaanlaan in Enschede te hebben geslagen en de inboedel in de woning te hebben vernield. Politieagenten waren na een binnengekomen melding naar de woning gegaan en troffen daar een ravage aan. De verdachte was nog aanwezig en werd aangehouden. Hij was zichtbaar onder invloed van alcohol. Toen de agenten met de verdachte naar buiten liepen, was ook de broer van de verdachte, een 34-jarige man uit Ahaus, aanwezig. Ook hij was onder invloed van alcohol, ging helemaal door het lint en weigerde zich, ondanks herhaalde waarschuwingen van de agenten, rustig te houden. Hierop werd ook hij aangehouden. Beide broers werden overgebracht naar het politiebureau. De 33-jarige verdachte is inmiddels in verzekering gesteld en zal nader verhoord worden. Zijn 34-jarige broer werd na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens openbare dronkenschap. (bps: 03-117949)

Aanhoudingen wegens vernieling auto's Drie verdachten aangehouden wegens vernieling auto's Enschede
Zondag 7 september werd omstreeks 04.00 uur gemeld dat drie knapen deuken in enkele auto's hadden getrapt aan het Molenplein in Enschede. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar getuigen aangaven dat de drie knapen in een auto waren gestapt. Hierop werd de desbetreffende auto aan de Wenninkgaarde door de agenten staande gehouden en werden de drie verdachten, jongens uit Enschede van resp. 16, 17 en 19 jaar, aangehouden. Zover bekend zijn er twee auto's vernield. De verdachten zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-117956)

Invordering rijbewijs wegens het rijden onder invloed Rijbewijs ingevorderd nadat automobilist weigert deel te nemen aan ademanalyse Rijssen
Politieagenten controleerden zondag 7 september omstreeks 04.50 uur een 36-jarige automobilist uit Nijverdal. Blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Omdat hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. (bps: 03-117968)

Brand in leegstaand pand
Uitslaande brand in leegstaand pand Almelo
Zondag 7 september werd omstreeks 03.20 uur een uitslaande brand gemeld in een leegstaand pand aan de Chiel Dethmersstraat te Almelo. Het betrof het voormalige pand van de Armeense Kerk. De brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. (bps: 03-117985)

Inbraak in horecagelegenheid
Gokkasten opengebroken bij inbraak in horecagelegenheid Hengelo
In een horecagelegenheid aan de Drienerstraat in Hengelo werd in de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 september ingebroken. Toegang tot het pand werd verkregen door het forceren van een deur. Vervolgens werden gokkasten opengebroken en ging men er met een nog onbekend geldbedrag en een aantal flessen drank vandoor. De politie onderzoekt de zaak. (bps: 03-117679)