Utrecht stad, 13.50 uur

Utrecht 7-9-2003 - Persberichten Utrecht stad

Eerlijke Vinder
UTRECHT Een 57-jarige inwoner uit Houten is vrijdagmiddag 5 september 2003 ontzettend blij gemaakt door een eerlijke vinder uit Utrecht. De vinder had eerder die dag een portemonnee met daarin 500 op de Kanaalweg aangetroffen en op het politiebureau afgeleverd. De Houtenaar had waarschijnlijk niet verwacht dat hij ooit nog wat van vermissing zou horen, want hij was vreselijk blij met het bericht dat zijn portemonnee was terug gevonden. Hij wilde de vinder dan ook belonen, maar die had geen volledige gegevens achtergelaten, waardoor de beloning niet meer mogelijk is.

Autokraker aangehouden
UTRECHT Zaterdagmorgen 6 september 2003 omstreeks 06.14 uur kreeg de politie de melding dat er op de Bangkokdreef een man tussen geparkeerde autos zou zitten. Op de Bangkokdreef bleek een autoruit te zijn ingeslagen en een autoradio weggenomen. Politiemensen troffen vervolgens op de Gambiadreef een 37-jarige fietser uit Utrecht aan, die in zijn fietstassen verschillende goederen had zitten, waaronder inbrekerswerktuig. De eigenaar van de gekraakte auto heeft inmiddels aangifte gedaan van gestolen goederen, die bij de verdachte direct zijn terug gevonden. De verdachte reed ook op een gestolen fiets, die teruggegeven kan worden aan de rechtmatige de eigenaar. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Poging zware mishandeling
UTRECHT Een motoragent zag op zaterdagmiddag 6 september 2003 om 16.00 uur op de Beneluxlaan een 18-jarige bromfietser uit IJsselstein rijden zonder valhelm. Ook zijn 18-jarige passagiere, woonachtig in Delft, had geen helm op. Toen de motoragent de bromfietser een stopteken gaf, ging deze er snel vandoor. Een achtervolging volgde. Hierbij probeerde de bromfietsbestuurder de motoragent meerdere malen af te snijden, waardoor de motoragent tot twee maal toe hard moest remmen om een aanrijding te voorkomen en bijna ten val kwam. Uiteindelijk kwamen de bromfietser en zijn passagiere door hun capriolen zelf ten val waardoor zij, zonder lichamelijk letsel, staande gehouden konden worden. De bromfietsbestuurder krijgt naast een boete voor het niet dragen van een helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat, ook een proces-verbaal tegen zich opgemaakt voor het negeren van een stopteken en een poging tot zware mishandeling. De verdachte is tevens in verzekering gesteld.

Vechtpartij
UTRECHT Bij een horecagelegenheid aan de Amsterdamsestraatweg vond zaterdagavond 6 september 2003 omstreeks 21.43 uur een vechtpartij plaats tussen cafébezoekers en bezoekers van een braderie die op dat moment gaande was. De cafébezoekers gaven aan last te hebben van de luide muziek van een braderiekraam en terwijl de politie aan het bemiddelen was, vloog de inhoud van een bierglas richting de kraam. Hierna gingen de cafébezoekers en de braderiebezoekers (in totaal zon 10 15 personen) met elkaar op de vuist. De aanwezige politiemensen vroegen de hulp in van meerdere surveillancevoertuigen. In de tussentijd trok een politieman zijn wapenstok om de dreigende situatie af te wenden. Toen de extra politie, met honden, aanwezig was, was de vechtpartij alweer over. Geen van de partijen wenste aangifte te doen.

Traangas in beslag genomen
UTRECHT Toen een 21-jarige vrouw uit Utrecht op zaterdagavond 6 september 2003 omstreeks 22.39 uur op de Springweg gefouilleerd werd omdat zij verdacht werd van zakkenrollen, troffen politiemensen bij haar een busje traangas aan. Het busje is in beslag genomen en tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt voor verboden wapenbezit.

Doorrijden na aanrijding
UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag 7 september 2003 omstreeks
1.57 uur werd in de Loeff Berchmakerstraat een vrouw (leeftijd en woonplaats onbekend) op haar fiets aangereden door een bromfietser die is doorgereden. De bromfietser reed met nog een andere bromfietser. De vrouw zou enkelen meters de lucht in zijn gelanceerd. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Een getuige heeft twee verdachten gezien. De eerste verdachte was een Nederlandse man, donker gekleed, helmdragend en rijdend op een zwarte scooter. De tweede verdachte was een Nederlandse man met donkerblond haar, een zwarte broek, glimmende gele jas met een rode bies, rijdend op een zwarte scooter zonder helm.
Getuigen van het ongeval worden verzocht contact op te nemen met de politie via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Onder invloed
UTRECHT Zaterdagavond 6 september 2003 heeft de politie verschillende automobilisten aangehouden die onder invloed van alcohol achter het stuur zaten. Om 21.15 uur werd een 37-jarige man uit Utrecht op Oudenoord aangehouden, omdat hij verschillende keren het rode verkeerslicht negeerde en over de busbaan reed. Na een ademanalyse bleek dat de man 475 ug/l blies.
Later die avond, om 22.25 uur, zagen politiemensen op de Albert Schweitserdreef dat een 44-jarige man uit Maarssen bijna een aanrijding veroorzaakte. Vervolgens negeerde hij een rood verkeerslicht waarop hij werd staande gehouden. De man blies 855 ug/l, zodat zijn rijbewijs direct werd ingevorderd.
Om 2.35 uur zondagmorgen 7 september 2003 werd een 31-jarige man uit Utrecht aangehouden, omdat hij met zeer hoge snelheid over de Neude reed. Toen politiemensen op de Oudegracht een bon uitschreven, roken zij dat de man alcohol had genuttigd. Een blaastest wees uit dat de man 490 ug/l blies. Ook bleek dat de man dit jaar al eerder met alcohol op achter het stuur heeft gezeten. De man weigerde in eerste instantie zijn medewerking, werd verbaal agressief en bedreigde de politiemensen.
Tegen alle verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.