Rijn & Venen, 13.50 uur

Utrecht 7-9-2003 - Persberichten district Rijn & Venen

Fietsers botsen
NIEUWERSLUIS Op zaterdagmiddag om 16.07 uur kwamen op de Mijndensedijk twee fietsers ten val. Een 20-jarige fietser uit Hollandse Rading kwam met zijn racefiets uit de richting van Loenen. Toen hij met een te hoge snelheid de bocht inreed, raakte hij met zijn schouder een tegemoet komende 52-jarige fietser uit Rijnsburg. Beide fietsers kwamen ten val. De 52-jarige fietser werd met een hoofdwond en schouderletsel door de ambulance naar het Amsterdams Medisch Centrum vervoerd.

Winkeldievegges aangehouden
WOERDEN Zaterdagmiddag kreeg de politie de melding dat er twee meisjes in een winkel aan de Achterstaat goederen zonder af te rekenen hadden meegenomen. De meisjes (17- en 18-jaar) uit Woerden waren inmiddels alweer verdwenen. Getuigen konden een goede omschrijving van de meisjes geven. Bij het station zag de politie de meisjes op hun fiets rijden. De goederen, met de prijskaartjes er nog aan, staken uit de tas van één van de meisjes. De verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en bekenden de diefstal. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Vermoedelijke brandstichting
HARMELEN Zondagmorgen om 00.49 uur kreeg de politie een melding van een autobrand op Spruit en Bosch. De voorzijde van de auto brandde volledig uit. De politie vermoed dat er brandstichting in het spel is, onderzoekt de brand en verzoekt getuigen zich te melden via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Opgewonden bestuurder, opgevoerde scooter
BREUKELEN Op de Dannestraat werd op zondag 7 september 2003 om 00.20 uur van een 16-jarige jongen zijn scooter in beslag genomen. De jongen droeg een niet-goedgekeurde helm. Nadat de politiemensen hiervoor een bekeuring hadden geschreven en hun weg wilden vervolgen, beledigde de bekeurde jongen hen. Hiervoor kreeg de jongen óók een bekeuring. Vervolgens namen de politiemensen de scooter voor technisch onderzoek mee naar het politiebureau. Daar bleek dat de scooter erg hoog opgevoerd was en daarom is de scooter in beslag genomen.

Bromfietscontrole
MAARSSEN - In de nacht van zaterdag op zondag controleerde de politie op diverse locaties in Maarssen bromfietsbestuurders. Drie bestuurders kregen een bekeuring omdat zij geen certificaat hadden of konden tonen, drie bestuurders hadden geen (goedgekeurde) valhelm, één bestuurder was niet verzekerd, één had geen goede verlichting en 5 bestuurders overschreden de maximum constructiesnelheid.

Alcoholcontroles
RIJN & VENEN Op diverse locaties in het politiedistrict Rijn & Venen hield de politie van zaterdagavond tot zondagmorgen alcoholcontroles. Deze controles vonden plaats in het kader van een landelijk onderzoek van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV).

In totaal is van 420 automobilisten een blaastest afgenomen. Daarvan hadden 5 bestuurders teveel gedronken. In Montfoort werd op Willeskop om 22.54 uur een 28-jarige vrouw uit Haastrecht aangehouden, omdat zij 390 ug/l blies. In Kamerik was het om 23.57 uur op de Ir. Enschedeweg raak. Een 32-jarige man uit Kockengen blies 515 ug/l. Vervolgens blies om 02.21 uur in Breukelen op de Straatweg een 33-jarige vrouw uit Breukelen 510 ug/l. Tot slot werd tegen twee bestuurders op de Verbindingsweg in Maarssen proces-verbaal opgemaakt. Om 02.58 uur blies een 31-jarige man uit Maarssen 730 ug/l. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren. Om 03.05 uur blies een 36-jarige automobilist uit Maarssen 420 ug/l.