Lekstroom, 13.45 uur

Utrecht 7-9-2003 - Persberichten district Lekstroom

Aanrijdingen met letsel
NIEUWEGEIN Zaterdagmorgen rond 03.50 uur kreeg de politie een melding dat er een auto van het talud aan de Plettenburgerbaan gereden zou zijn. Toen zij ter plaatse kwamen, bleek er niemand meer aanwezig te zijn. Terwijl de auto weg getakeld werd, kwam op de Structuurbaan een man aanlopen die de weg vroeg naar het winkelcentrum. De man was gewond aan zijn arm, had gras in zijn haar en rook sterk naar alcohol. Na kort onderzoek bleek hij de bestuurder te zijn van de verongelukte auto. De man bleek teveel gedronken te hebben (470 ug/l) en werd aangehouden. De auto werd weg getakeld.

HOUTEN Op de Rondweg zijn zaterdagochtend rond 09.00 uur een 26-jarige man uit Houten en een 40-jarige vrouw uit Heemskerk gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw reed met haar auto over de Rondweg in de richting van de afslag Het Water. Zij merkte dat zij verkeerd gereden was en wilde bij een bushalte keren. Achter haar reed de man uit Houten met zijn auto. Toen de vrouw plotseling met haar auto de weg opreed, kon de man een aanrijding niet meer voorkomen. Door de aanrijding raakten beide voertuigen zwaar beschadigd. De vrouw werd met een hoofdwond en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis, waar zij na behandeling weer naar huis mocht. De man liep een pijnlijke pols op.

Met drank op achter het stuur
NIEUWEGEIN Een 58-jarige man uit Vianen is zondagochtend rond 04.00 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij betrapt was op het rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de man rijden over de Voorstede en onderwierpen hem aan een blaastest. De uitslag, 585 ug/l, was aanleiding om de man aan te houden. Er is proces verbaal opgemaakt.

Aangehouden winkeldieven
NIEUWEGEIN Een 55-jarige Amsterdammer werd zaterdagmiddag rond 13.50 uur betrapt in een winkel aan de Veldwade toen hij de winkel wilde verlaten met enkele goederen die hij niet had betaald. De man werd aangehouden door winkelpersoneel en overgedragen aan de gewaarschuwde politie. De man kreeg een proces verbaal en een winkelverbod.

IJSSELSTEIN In een winkel aan de Praagsingel werd een 38-jarige IJsselsteiner betrapt nadat hij voor 50 Euro aan spulletjes in zijn tas had gestopt en die niet had afgerekend. Er is proces verbaal opgemaakt.