Heuvelrug, 13.40 uur

Utrecht 7-9-2003 - Persberichten district Heuvelrug

Grote alcoholcontrole
BINNENSTICHT/ HEUVELRUG Politiedistricten Binnensticht en Heuvelrug hebben in de nacht van zaterdag op zondag een gezamenlijke alcoholcontrole gehouden. Er werd op verschillende locaties gecontroleerd in Veenendaal, Elst, Doorn, Driebergen en Zeist. In totaal werden 340 blaastesten afgenomen. In totaal werden er twaalf personen aangehouden die te diep in het glaasje gekeken hadden. Het hoogst aangetroffen alcoholgebruik was 740 ug/l. Er werden drie rijbewijzen in genomen in verband met het hoge percentage alcohol. In totaal werden 24 agenten ingezet.

Met alcohol op de (brom)fiets
RHENEN Tijdens hun surveillance zagen agenten zaterdagavond rond 20.40 uur op de Oude Veensegrindweg een bromfietser zonder achterlicht rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken om hem te kunnen aanspreken. De jongen negeerde dit maar kon uiteindelijk op de Bergweg staande gehouden worden. De bestuurder gaf direct aan dat hij gedronken had (405 ug/l), waarop hij werd aangehouden. Hij kreeg diverse bekeuringen voor het rijden met alcohol op, het niet hebben van een achterlicht, het negeren van een stopteken en zoals bleek, het niet hebben van een bromfietscertificaat.

VEENENDAAL - Op de Munikkenweg in Veenendaal zagen agenten zaterdagmiddag rond 17.30 uur een fietser bij een kruising staan die probeerde op het knopje van het verkeerslicht te drukken. Dit lukt echter niet zo, de man viel bijna van zijn fiets, en kon nauwelijks op zijn benen staan. Toen de agenten de 48-jarige Veenendaler aanspraken, rook hij sterk naar alcohol. Hierop werd hij mee genomen naar het politiebureau waar uit de blaastest bleek dat hij veel te veel gedronken had (1095 ug/l). Hierop werd proces verbaal opgemaakt en de man moest lopend zijn weg vervolgen.

Vrouw voorkomt beroving
VEENENDAAL Door haar kordate optreden kon een 22-jarige vrouw uit Veenendaal zaterdagmiddag voorkomen dat ze beroofd werd. De vrouw liep omstreeks 13.15 uur over de Korenbeurs. Zij sjouwde enkele tassen en een koffer toen zijn plotseling werd aangesproken door een negroïde jongen die haar om geld vrouw. De vrouw zei geen geld te hebben, waarop de jongen haar tas opende en zijn had erin stak. De vrouw haalde uit met de koffer en gaf haar belager een klap, die hierdoor zijn evenwicht verloor en viel. Vervolgens lukte het de vrouw om weg te komen. De politie stelt een onderzoek in. Zij is op zoek naar getuigen van dit voorval. Getuigen kunnen zich, melden bij de politie in Veenendaal via telnr: 0900-8844 (lokaal tarief).

Straatrace voorkomen
VEENENDAAL De politie heeft zaterdagavond voorkomen dat er een illegale straatrace zou plaatsvinden op het terrein bij een horecagelegenheid aan de Nieuweweg-Noord. De politie kreeg een melding van overlast binnen over ongeveer 150 raceautos op het parkeerterrein. Er waren aanwijzingen dat een illegale straatrace op handen was. Op het terrein liepen enkele mensen van een straatrace-organisatie het verkeer te regelen. Zij zijn door de politie gesommeerd hiermee te stoppen en te vertrekken. Hierna lukte het de autos in diverse richtingen te laten vertrekken.

Agent verwond in uitgaansgeweld
VEENENDAAL Een agent is zondagmorgen rond 02.15 uur gewond geraakt aan zijn hoofd nadat hij geslagen is met een bierfles. De verdachte, een 41-jarige man uit Rhenen is aangehouden. De agent was met collegas samen bezig met horecasurveillance. Op de Kleine Beer was sprake van tumult toen enkele personen naar aanleiding van een vechtpartij werden aangehouden. De 41-jarige man was het hier niet mee eens en wilde een persoon uit de politiebus ontzetten. Toen hij werd tegengehouden door agenten en uitgaanspubliek, sloeg hij de fles kapot op het hoofd van de agent. Die liep hierdoor een bloedende hoofdwond op. De man is geboeid overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.

Om de rust te bewaren bleven agenten in de buurt van de Kleine Beer surveilleren. Rond 02.30 kwam een vermoedelijke bekende van de aangehouden man ter plaatse om verhaal te halen. Hij uitte beledigende opmerkingen naar de daar aanwezige agenten en begon een agent te duwen. Toen deze hierop aangaf dat de man zou worden aangehouden, werd deze agressief en verzette zich hevig. Hij sloeg meerdere malen in op de agent. Hierop werd de man, een 28-jarige Veenendaler, met pepperspray bewerkt en werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Hierop werd hij eerst behandeld tegen de pepperspray en vervolgens ingesloten.