Eemland zuid, 13.40 uur

Utrecht 7-9-2003 - Persberichten district Eemland zuid

Verkeerscontroles
Eemland zuid Bij diverse alcoholcontroles zijn in de nacht van zaterdag op zondag diverse bestuurders aangehouden die met een slok teveel op achter het stuur zaten.

Op de Rijksweg A1 werd een 43-jarige man uit Almere achter het stuur aangetroffen met 310 ug/l alcohol in zijn lichaam en op de Stationsweg Oost in Woudenberg werd nog een 28-jarige man uit Scherpenzeel aangehouden die met 805 ug/l achter het stuur zat. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen allen is proces verbaal opgemaakt.

Op de Stationsweg Oost in Woudenberg werd een 43-jarige vrouw uit Barneveld betrapt die 250 ug/l alcohol in haar lichaam had. Op de John F Kennedylaan zat een 16-jarige jongen uit Leersum met 545 ug/l alcohol op de bromfiets.

Verder werden op de John F Kennedylaan nog 36 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting, het niet dragen van de autogordel en het niet kunnen tonen van een rijbewijs.

Verkeersongevallen met letsel
AMERSFOORT Op de Amsterdamseweg vond zaterdagmorgen rond 11.10 uur een kop-staart aanrijding plaats waarbij drie autos betrokken waren. De autos reden over genoemde weg in de richting van Soest. De voorste auto moest remmen voor het rode verkeerslicht. De auto die daarachter reed stopte ook op tijd, maar de derde auto remde te laat. Hierdoor botste de 36-jarieg bestuurster uit Laren tegen haar voorgangster die weer tegen de voorste auto aan botste. In de middelste auto zat een 45-jarige vrouw uit Bilthoven die nekklachten opliep. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

WOUDENBERG Twee personen zijn zaterdagmiddag rond 12.40 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Geeresteinlaan. Een 57-jarige man uit Amersfoort reed met zijn auto vanuit de richting van Woudenberg en haalde diverse autos in, hij reed met zeer hoge snelheid en verloor hierdoor de macht over het stuur. Hierdoor raakte hij eerst de linkerberm maar kwam vervolgens op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer terecht. Hier kwam juist een 56-jarige automobilist uit Dordrecht aan. Een frontale aanrijding was het gevolg. De man uit Dordrecht moest door de brandweer uit zijn voertuig worden geknipt. Beide bestuurders werden met onbekend lestel overgebracht naar het ziekenhuis. De autos raakten beiden waar beschadigd.