Gemeente Leiden

Persbericht

Vruchten en zaden - nieuwe tentoonstelling in bezoekerscentrum Reigersbos

Publicatiedatum: 3 september 2003

In bezoekerscentrum het Reigersbos in Polderpark Cronesteyn wordt op zondag 7 september de tentoonstelling Vruchten en zaden geopend. Iedereen is welkom om bij de opening aanwezig te zijn. Jasper Groos, ecologisch beleidsmedewerker van de gemeente Leiden, opent de tentoonstelling om 13.30 uur. Groos krijgt deze middag ook het eerste exemplaar aangeboden van het 6e jaarboekje over park Cronesteyn, waarin veel beschrijvingen van de natuur in het park verzameld zijn. Het boekje is uitgegeven door de Vereniging Vrienden van het Polderpark Cronesteyn. Aansluitend op de opening vindt in het park om 14.00 uur een vruchten- en zadenwandeling plaats onder leiding van natuurgidsen van het IVN.

Korte toelichting

De tentoonstelling Vruchten en zaden is gemaakt door Maya de Veer, natuurgids van het Reigersbos. De tentoonstelling gaat over de grote rijkdom aan vruchten en zaden die je nu overal, maar zeker ook in het Polderpark, kunt aantreffen. Vele planten verspreiden nu hun zaden, en hebben daar allerlei manieren voor: strooien, laten wegzweven met een pluisje, een heerlijk besje eromheen aanbieden voor hongerige vogels, zaadjes van haakjes voorzien. Op de tentoonstelling zijn, naast echte zaden uit het park, ook prachtige platen en fotos van helikoptertjes, pluisjes, klitten, etc. te zien. Ook is er een ontdek- en kleurhoek ingericht. Verder zijn er aquarellen van Nienke Raven met onder meer pompoenen en andere vruchten te zien.

Er is ook een vruchten- en zadenzoektocht uitgezet. Deze zoektocht is geschikt voor volwassenen en kinderen.

De tentoonstelling is te bezoeken tot en met november.

Bezoekerscentrum Het Reigersbos

Het bezoekerscentrum is gelegen midden in Polderpark Cronesteyn, schuin achter de waterspeelplaats. Openingstijden zijn in de maand september nog elke zondag van 13.30-16.30 uur. (Van oktober tot april geldt weer de openingstijd op zondag van 1400 -16.00 uur). Verder op werkdagen als de beheerder aanwezig is. Groepen kunnen op aanvraag een bezoek brengen aan het centrum, met mogelijkheid van een begeleide excursie of rugzakjestocht op eigen gelegenheid. Voor informatie, tel. (071) 576 98 05. Het Reigersbos is alleen per voet of op de fiets te bereiken vanuit het fietspad langs het Kanaal en het polderpad. Autos moeten geparkeerd worden in de omgeving van de voet/fietsersbrug over het Kanaal of bij de volkstuinen aan de Vrouwenweg.

Deze pagina is gewijzigd op 4-09-2003