Gemeente Leiden

Vruchten en zaden

Nieuwe tentoonstelling in bezoekerscentrum Het Reigersbos

Publicatiedatum: 5 september 2003

In bezoekerscentrum het Reigersbos in Polderpark Cronesteyn wordt op zondag 7 september de tentoonstelling Vruchten en zaden geopend. Iedereen is welkom om bij de opening aanwezig te zijn. Bovendien wordt het eerste exemplaar van het zesde jaarboekje over park Cronesteyn aangeboden aan de heer Groos, ecologisch beleidsmedewerker van de gemeente Leiden. Aansluitend op de opening vindt in het park om 14.00 uur een vruchten- en zadenwandeling plaats onder leiding van natuurgidsen van het IVN.

MILIEU EN BEHEER- De tentoonstelling gaat over de grote rijkdom aan vruchten en zaden die je nu overal, maar zeker ook in het Polderpark, kunt aantreffen. Op de tentoonstelling zijn naast foto's echte zaden uit het park te zien.

Vele planten verspreiden nu hun zaden, en hebben daar allerlei manieren voor: strooien, laten wegzweven met een pluisje, een heerlijk besje eromheen aanbieden voor hongerige vogels, zaadjes van haakjes voorzien... Als u de prachtige platen heeft gezien van de helikoptertjes, pluisjes en klitten kunt u buiten een vruchten- en zadenzoektocht maken. Deze zoektocht is geschikt voor volwassenen en kinderen. Een ontdek- en kleurhoek maken onderdeel uit van de tentoonstelling. Verder zijn er aquarellen van Nienke Raven met onder meer pompoenen en andere vruchten te zien. De tentoonstelling is tot en met november te bezichtigen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M.A.T. Kathmann op telelefoonnummer (071) 521 49 96.

Deze pagina is gewijzigd op 4-09-2003