Gemeente Rotterdam

Nr. 37
4 september 2003

Activiteitenkalender B&W Rotterdam 7 t/m 14 september 2003

Wethouder Van Sluis markeert hoogtepunt bouw Unilever

Wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) markeert op zondag 7 september tussen 16.00 en 17.00 uur het hoogtepunt van de bouw van het nieuwe kantoor van Unilever Bestfoods Nederland b.v. aan de Nassaukade 3. Hij doet dat samen met de directie van Unilever Bestfoods Nederland en van bouwer Dura Vermeer. De bouw bereikt letterlijk een hoogtepunt als het staalskelet van De Brug, zoals het kantoor heet, op zijn plaats gehesen wordt. Het gewicht van de staalconstructie bedraagt 2500 ton. (noot voor de redactie:: u kunt het terrein niet van de landzijde bereiken, wel met het partyschip dat wordt ingezet. Wilt u meevaren? Belt u dan met Dura Vermeer, Suzanne Bergers, tel. 06 - 517 952 02) Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 93 24)

Wethouder Van Sluis start campagne Groene Energie

Wethouder Wim van Sluis (o.m. Milieu) verricht op maandag 8 september de openingshandeling van de campagne Groene Energie. Dat gebeurt om 11.30 uur bij de Hofpleinfontein, waaruit gedurende één week groen water zal spuiten. Met de publiekscampagne Groene Energie maakt Rotterdam dit najaar duidelijk dat de gemeentelijke gebouwen en voorzieningen nu voor honderd procent op groene energie draaien. Dat geldt voor het stadhuis, kantoren, bibliotheken, buurthuizen, sportzalen, scholen, trams, metro's, metrostations, bruggen, gemalen, enz. De overstap op minder milieubelastende energie komt ruim twee jaar eerder dan in het milieubeleidsplan was vastgelegd. Aan bewoners en bedrijven wordt gevraagd het goede voorbeeld te volgen. (Voor meer informatie: Rosana Arrias, tel. 06 - 295 456 34, of Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 93 24)

Wethouder Janssens geeft startschot Basketballclinic Wethouder Nico Janssens (o.m. Sport) geeft op maandag 8 september om 09.00 uur in basisschool De Globe aan de Zwartewaalstraat het startschot voor het nieuwe seizoen Basketballclinic. Hij doet dat in het gymnastieklokaal van de school, om de hoek, aan de Hoogvlietstraat 29, samen met Daan den Ouden, directeur AVR en Lionel Martijn, dagelijks bestuurder van de deelgemeente Charlois. De AVR maakt de basketball-clinics op basisscholen mede mogelijk en heeft het contract met Rotterdam Basketball verlengd. Twee spelers van het eerste team van Rotterdam Basketball geven de eerste clinic. Dat zijn de Amerikaan Jason Schneeweis en de Joegoslaaf Aleksandar Lukic. (Voor meer informatie: Rotterdam Basketball, Ardie den Hoed, tel. 010 - 291 92 50)

Wethouder Van der Tak bij werkbezoek HKH Prinses Laurentien Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Infrastructuur) is op maandag 8 september gastheer bij het bezoek van HKH Prinses Laurentien en de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, drs. A.D.S.M. Nijs aan het ROC Zadkine aan de Slaak 45. Het gezelschap arriveert daar om 10.30 uur. De prinses en de staatssecretaris bezoeken op 8 september - UNESCO Wereld Alfabetiseringsdag - drie onderwijsinstellingen en een productiebedrijf in het land. Doel van de werkbezoeken is een dieper inzicht te krijgen in de activiteiten die worden ondernomen en de resultaten die worden geboekt bij het alfabetiseringsonderwijs in Nederland. Maandag 8 september is ook de eerste dag van de 'Week van het Leren'. Tijdens het bezoek aan ROC Zadkine wordt gesproken met cursisten over hun deelname aan het lesprogramma van 'instroom tot gedichtenbundel' en met medewerkers van de Dienst Stadstoezicht van de gemeente Rotterdam over de voor hen op maat gemaakte cursus. (Voor meer informatie en accreditatie: Rijksvoorlichtingsdienst, Pers en Publiciteit, tel. 070 - 356 41 42)

Wethouder mevrouw De Faria verricht officiële sloophandeling

Wethouder mevrouw De Faria (Veiligheid en Volksgezondheid) verricht op woensdag 10 september om 09:30 uur de officiële sloophandeling van De Wielslag. Het gaat om woningen tussen de Putselaan, de Slaghekstraat en de Wielestraat. De sloop is onderdeel van de fysieke aanpak van deze hot spot en moet leiden tot een veiligere leefbare omgeving. Na de sloop zal de locatie tijdelijk ingericht worden. Daarover hebben bewoners al hun wensen ingediend bij de deelgemeente. (Voor meer informatie: Tatjana van Zijl, communicatieadviseur deelgemeente Feijenoord, tel. 010 - 291 63 44)

Wethouder Van der Tak opent uitbreiding Augustinusschool Onderwijswethouder Sjaak van der Tak opent op woensdag 10 september om 11.00 uur de uitbreiding van de Augustinusschool aan de Josephstraat 12 - 14. De oude basisschool aan de Josephstraat 4 is gerenoveerd en verbouwd en met een nieuwe verbindingshal gekoppeld aan het hoofdgebouw. In de uitbreiding van de school zijn een directieruimte, werkruimten en een nieuw trappenhuis opgenomen. Ook de zeer oude wc's in de school zijn door nieuwe vervangen en het schoolplein heeft een nieuwe inrichting gekregen. (Voor meer informatie: Herman Holleboom, directeur Augustinusschool, tel. 010 - 436 43 78)

Wethouder Van Sluis gastheer Rederslunch Londen

Havenwethouder Wim van Sluis is op woensdag 10 september gastheer bij de rederslunch, die de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC) organiseert in de Royal Thames Yacht Club in Londen. Directeur Willem Scholten van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam houdt een toespraak over de ontwikkelingen in Europese havens en de toekomststrategie van de haven van Rotterdam. Daarna zijn er gesprekken met de reders en het 'Taskforce team' van de RPPC.

(Voor meer informatie: Bob de Grood, RPPC, tel. 010 - 252 20 20)

Wethouder Van Sluis opent Dutch Japanese Symposium

Wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) opent op donderdag 11 september om 13.30 uur het 12e Dutch Japanese Symposium, dat in het Rotterdamse Hilton Hotel aan de Kruiskade wordt gehouden. Thema van het symposium is "New in Japan" . Aan de orde komen niet alleen Japanse, maar ook Nederlandse innovaties. Daarbij gaat om alle sectoren van de industrie: landbouw, voedingsindustrie, automobielproductie, elektronica, telecommunicatie etc.. (Voor meer informatie: Communicatie Bestuursdienst, Dirk-Jan de Vink, tel. 010 - 417 93 24)

Wethouder Pastors praat met

Japanners over onteigeningsprocedures

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) ontvangt op vrijdag 12 september om 09:00 uur bij het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam een Japanse delegatie van het 'Ministry of Land, Infrastructure and Transport', onder leiding van de heer Haruki Ogawa, de directeur Grondonteigening en verwerving, divisie Algemene Zaken. Doel van het bezoek is het bestuderen van onteigeningsprocessen en compensatiesystemen in Europese steden. Andere steden die bezocht worden door de delegatie zijn Parijs, Hamburg en Bremerhaven. (Voor meer informatie: Ingeborg Hoogveld, Communicatie Bestuursdienst, tel. 010 - 417 26 52)

Wethouder mevrouw De Faria ontvangt
deelnemers Erasmus Leukemie congres.
Wethouder mevrouw De Faria (Veiligheid en Volksgezondheid) ontvangt op vrijdag 12 september om 18:00 uur in de burgerzaal op het stadhuis de deelnemers van de eerste Erasmus workshop over moleculaire therapie ten behoeve van acute leukemie, die op 12 en 13 september wordt gehouden in Congresgebouw De Doelen aan het Schouwburgplein. Het doel van de workshop is om fundamenteel onderzoek en klinisch onderzoek bij elkaar te brengen en nieuwe kennis uit te wisselen. De bezoekers van het congres zijn hematologen, wetenschappelijke onderzoekers op gebieden van leukemie, genetica, immunologie, moleculaire biologie etc. (Voor meer informatie: Eveline Degenhart, Congresbureau EUR, tel. 010 - 408 78 80)

Wethouders mevrouw De Faria en Janssens
geven startschot bij 'Rotterdam on Wheels'
Wethouder Nico Janssens (o.m. Sport) geeft op zondag 14 september om 11.15 uur voor het stadhuis de eerste startschoten bij de zesde editie van 'Rotterdam on Wheels.' Het evenement voor skeelers, in-line skaters, wheelers en handbikers heeft verschillende wedstrijden en recreatieritten voor valide en invalide atleten. Om 11.15 start de Handbike Marathon divisie C. Telkens een minuut later volgen de divisies B, D en A. Wethouder Janssens geeft de vier startschoten. Daarna volgt om 11.20 uur de rolstoelmarathon. Om 13.30 uur start de recreatierit, om 14.15 uur de halve skatemarathon en om 15.45 uur de skatemarathon. Wethouder mevrouw De Faria (Veiligheid en Volksgezondheid) geeft bij dit laatste evenement het startschot. (Voor meer informatie: SMC BV, Merel Stuit, tel. 010 - 414 44 05)

Openbare commissievergaderingen en raadsvergadering

Alle openbare commissievergaderingen en de vergadering van de gemeenteraad worden gehouden in het Stadhuis.

Fysieke Infrastructuur 9 september 09.30 uur Kamer 7 Wijken en Buitenruimte 10 september 09.30 uur Kamer 7 Sociale Zaken en Onderwijs 10 september 14.00 uur Kamer 7 Gemeenteraad 11 september 14.00 uur Raadzaal

noot voor de redactie/