Gemeente Breda

Persberichten

03-09-2003

Komend weekeinde Respect festival bij stadion NAC Breda

De gemeente Breda heeft vergunning gegeven aan Stichting Useless Violents Int. voor het Respect-Festival. Het muziekfestival met optredens van diverse DJs zal plaatsvinden op zondag 7 september op het parkeerterrein van het NAC-stadion. Het is een muziekfestival voor maximaal 10.000 bezoekers.

De muziek begint om 13.00 uur en zal duren tot 22.00 uur. Op zaterdag 6 september 2003 van 15:00 uur tot 17:00 uur is, door een 'soundcheck' , ook reeds geluid en muziek te horen.

In 2002 is dit evenement ook al georganiseerd. De ervaringen van toen hebben geleid tot een aanpassing van de vergunning voor dit evenement. Hoewel vorig jaar de opgelegde geluidsnormen niet zijn overschreden heeft de gemeente voor dit jaar een lagere norm vastgesteld.

De organisator, Stichting Useless Violents Int., zal er alles aan doen de overlast te beperken. Uiteraard ziet de gemeente erop toe dat de geluidsnorm niet overschreden wordt. Gezien de ervaringen van vorig jaar heeft de gemeente er alle vertrouwen in dat de organisatie zich ook dit jaar aan de geluidsnormen zal houden.

De gemeente beseft dat dit evenement geluidhinder kan veroorzaken maar is van mening dat er ruimte moet zijn voor dit soort evenementen die belangrijk zijn voor de jongerencultuur en dat het evenement past in een stad met karakter.

Bewoners die desondanks klachten over geluidhinder ondervinden kunnen dit melden bij de Milieuklachtenlijn, telefoon (076) 529 71 83.

Breda, 3 september 2003