Gemeente Helmond


Wijkcontactdag Helmond Oost

Elk jaar bezoekt een delegatie van het gemeentebestuur een woonwijk om in direct contact met de bewoners en de aanwezige verenigingen en organisaties de wijk beter te leren kennen. Dat is bevorderlijk voor de beeldvorming die voor het nemen van sommige besluiten erg belangrijk is.

Dit jaar is, op zondag 7 september, Helmond Oost aan de beurt.

Heel bewust is ervoor gekozen deze wijkcontactdag te laten samenvallen met het Oosterburenfestival dat dit jaar alweer voor de tweede keer in "Oost" wordt georganiseerd.

Het programma ziet er ongeveer als volgt uit :

13.30 uur
Verwelkoming van de wethouders, raadsleden en commissieleden in Wijkhuis de Lier en formele start van de Wijk Contact Dag 2003. Aansluitend zal het bestuur van SSO/Wijkhuis de Lier de gemeentebestuurders informeren over het reilen en zeilen van het wijkhuis.

14.00 uur
Gesplitst in 2 groepen begint aansluitend een "tour" door de wijk waarbij een aantal betrokken wijkbewoners een toelichting zal geven op de sterke en op de zorgwekkende zaken uit de wijk.

Zorgpunten
De zorgpunten zijn heel divers en liggen onder meer op het gebied van de verkeersveiligheid, de uiterlijke verzorging en netheid van de wijk. Naast Wijkhuis de Lier zal een van beide groepen sportschool Body Business en het Molukse Gemeenschapshuis Lodar El bezoeken. In het gemeenschapshuis van Lodar El zullen ook afgevaardigden van SV Swift en van ORO/Aksent iets over hun activiteiten, plannen en zorgen vertellen.
De andere groep zal het Hortensia-park aandoen waarbij aandacht gevraagd wordt voor het mooie park en het daarbij horende dierenpark, maar ook voor een aantal zorgen daaromheen.

Woonpartners
De delegatie zal met name in de Bloemenwijk door medewerkers van Woningstichting Woonpartners geïnformeerd worden over de al gerealiseerde renovatie-plannen en over de nieuwbouwplannen bij de Azalealaan die op het punt staan om te beginnen.

16.00 uur
Een "speelse" rondwandeling op het Oosterburenfestival waarbij de delegaties de gelegenheid krijgen om direct in cobntact te komen met zowel de standhouders als de festival-bezoekers.

16.15 uur
Discussie-forum op het sport-podium waarbij bewoners rechtstreeks vragen kunnen stellen aan de aanwezige bestuurders.

17.00 uur
Officiële afronding in de Straakvenzaal waarna het gezelschap om (circa) 17.30 weer huiswaarts gaat.


---