Gemeente Amsterdam

Straatfeest Jacob van Lennepstraat
29 augustus 2003 - Johanneke Helmers
Voor alle bewoners en ondernemers uit de buurt is zondag 7 september zomerfeest in de Jacob van Lenepstraat. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten, luisteren naar live muziek en mepraten over de toekomst van de straat. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten. Het feest vindt plaats tussen de Nassaukade en de Da Costastraat en duurt van 14 tot 20 uur.

Tijdens het feest presenteren kunstenaars en meubelmakers plannen om de straat nog aantrekkelijker te maken. Bewoners kunnen de kunstwerken bekijken. Enqueteurs lopen rond om naar de mening van bewoners te vragen. De kunstenaars en meubelmakers zullen aan de hand van de resultaten bekijken op welke manier zij hun werk in de straat kunnen realiseren. Zo wordt de straat zo aantrekkelijk mogelijk voor zoveel mogelijk bewoners.

Het zomerfeest is één van de activiteiten die gehouden worden in het kader van Urban2, een Europees subsidieprogramma. Dit programma is erop gericht de sociale en economische structuur van bepaalde wijken te versterken.

© Gemeente Amsterdam