Gemeente Heeze-Leende


Open dag Hof van Leende

De gebruikers van Hof van Leende organiseren op zondag 7 september een Open Dag. Van 11 tot 16 uur kunnen bezoekers de ruimtes bekijken van het centrum voor verpleging en verzorging Leenderhof, de bibliotheek, de peuterspeelzaal het Hofke, de woningen van Kempenhaeghe en de woningen van woningbouwvereniging Wocom. Bezoekers zijn van harte welkom.

Vanaf 11 uur verzorgen medewerkers van Leenderhof om de paar minuten rondleidingen. Zij nemen bezoekers mee naar alle ruimtes. Tijdens de rondleiding wordt er uitgebreid ingegaan op de ruimtes van Leenderhof en ziet men in een vogelvlucht de andere ruimtes. Daarna kan men op eigen gelegenheid de ruimtes van de Bibliotheek, de peuterspeelzaal, Kempenhaeghe en Wocom gaan bekijken.
Medewerkers van laatstgenoemde organisaties kunnen vragen beantwoorden.

In de huiskamer op de begane grond van Leenderhof is een presentatie over de zorg die Valkenhof geeft, over de medewerkers en vrijwilligers. Daarnaast zijn in de hal stands over opleidingen, werken bij Valkenhof, de Zorgwinkel en de verhuizing. De verhuizing voor cliënten van Leenderhof is gepland op dinsdag 16 en woensdag 17 september. De officiële opening voor genodigden is op donderdag 30 oktober.

Vanaf 1 juli 2000 zijn de werkzaamheden gestart voor de nieuwbouw van Hof van Leende. In dit project wordt er samengewerkt met centrum voor verpleging en verzorging Hof van Leende (onderdeel van Valkenhof), woningbouwvereniging Wocom, de bibliotheek en peuterspeelzaal van Leende en epilepsiecentrum Kempenhaeghe. Het complex bevat naast 40 plaatsen voor verzorging, een verpleegunit met 20 plaatsen, woningbouwvereniging Wocom uit Someren bouwt hier 12 wooneenheden en epilepsiecentrum uit Heeze krijgt 26 woningen voor zelfstandig wonende cliënten.