Ingezonden persbericht

Prsentatie cd "Arnhem Trolleymetaal"

PERSBERICHT:

In het kader van het project "Trolleypop" komt in september de cd "Arnhem Trolleymetaal" uit. Op deze cd zijn nummers te vinden van de vier Arnhemse metalbands Non-Divine, Mortal Form, Morgana-X en Thronar. De cd zal gepresenteerd worden op zondag 7 september in de Goudvishal in Arnhem. Gepaard aan het uitkomen van deze cd zullen de bands een promotietoer door Nederland maken met optredens in Heerhugowaard, Hengelo (ov) en Leeuwarden.

Trolleymetaal is een onderdeel van het project Trolleypop. Het Trolleypop project is een initiatief van subcultureel podium De Goudvishal in Arnhem.
Het doel van het project is om Arnhemse undergroundbands te promoten in de Nederlandse scene.
Het uitgangspunt is om contacten, ervaringen en expertise uit te wisselen en gebruik te maken van ervaren mensen en organisaties uit de scene waarin de bands muzikaal gezien passen. Op deze manier tracht de Goudvishal de lokale underground scene naar een hoger niveau te tillen en de muziek bekend te maken bij een groter publiek.

Dit is gebeurd door alle bands de mogelijkheid te geven om een weekend op te nemen in de Synchronized audio studio in Zevenaar. Hier hebben alle bands 2 of 3 nummers opgenomen.
Door de bands nauw te betrekken bij alle organisatie die komt kijken bij het regelen van opnames, cd persing, optredens en promotie hebben de bands veel ervaring opgedaan waar ze in hun verdere loopbaan wat aan hebben. Diverse bandleden hebben taken op zich genomen zoals het ontwerpen van een website, ontwerpen van de cd hoes, het boeken van optredens, het regelen van busjes, het versturen van promotiepakketten enz.
Ook hebben de bands deelgenomen aan een drietal workshops. Thema's die aan bod zijn gekomen zijn "band en studio", "band en promotie" en "band en live geluid".

Het Trolleypop project wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van "actieplan cultuurbereik" en de vriendelijke mensen van Synchronized audio.

Een ieder die naar de cd presentatie in de Goudvishal komt krijgt een gratis Trolleymetaal cd bij de entreeprijs (EUR7,-) inbegrepen. De zaal gaat om 17:00 open.

Plaatsen en data van Trolleymetaal:
Zondag 7 september, Goudvishal, Arnhem (cd presentatie) Vrijdag 19 september, Molfest / JC Kompleks, Heerhugowaard (trolleymetaal toer)
Zaterdag 20 september, Metropool, Hengelo (ov) (trolleymetaal toer) Zondag 21 september, De Gloppe, Leeuwarden (trolleymetaal toer)

Meer informatie kunt U vinden op: www.goudvishal.nl/trolleymetaal

UITNODIGING:

U bent natuurlijk van harte uitgenodigd om langs te komen op één van de bovengenoemde data. Met name de cd presentatie is een gelegenheid waarbij de media meer dan welkom is.
Wilt U een recensie schrijven, foto's maken, een artikel schrijven, een item maken, een interview houden o.i.d. neem dan contact op met: nico@goudvishal.nl voor een plaats op de gastenlijst.

Vriendelijke groeten,

Nico van Montfort
Projectcoördinator Trolleypop

Goudvishal
Bezoekadres: Vijfzinnenstraat 103, Arnhem
Postadres: Postbus 251 6800 AG Arnhem
Concert info & reserveringen: 026 4457683
Kantoor Telefoon: 026 3707082 Fax: 026 3707083

Bezoek ook onze website www.goudvishal.nl