Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 september 2003

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Aanrijding met letsel

Motorrijder gewond na aanrijding

Rijssen

Zaterdagmiddag 6 september reed omstreeks 14.00 uur een colonne met vrachtauto's over de Enterstraat in Rijssen komende uit de richting van Enter en gaande in de richting Rijssen. Dit betrof een jaarlijks festijn dat door chauffeurs aan gehandicapte kinderen wordt aangeboden. Een 31-jarige motorrijder uit Enter was als (burger) verkeersregelaar bezig met het begeleiden van deze colonne. Hij haalde op een gegeven moment een aantal vrachtauto's in en reed op de linker weghelft. Op dat moment kwam vanaf de Wethouder H.H. Korteboslaan een 38-jarige automobilist uit Rijssen de Enterweg oprijden. De 38-jarige automobilist had op de Wethouder H.H. Korteboslaan gereden en wilde op de kruising met de Enterstraat linksaf slaan. Hij had zijn voertuig in eerste instantie voor de Enterstraat tot stilstand gebracht en had gewacht totdat er een gaatje kwam in de voor hem van links komende colonne. Toen hij een mogelijkheid zag, trok hij op en kwam in aanrijding met de 31-jarige motorrijder. Deze motorrijder reed tegen de linkerflank van de auto en werd vervolgens gelanceerd tegen de zijkant van de cabine van één van de vrachtauto's. De 31-jarige man raakte gewond en werd met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-117738)

Brandstichting

Brandstichting bij Syrisch Orthodoxe Kerk in Rijssen

Rijssen

Door de voorzitter van de Syrisch Orthodoxe Kerk aan de Roelf Bosmastraat in Rijssen werd aangifte gedaan van brandstichting. Zaterdag 6 september werd tussen 02.00 en 02.20 uur met een steen een ruit van een deur ingegooid en werd op nog onbekende wijze brandgesticht. Op de deur was een brandplek zichtbaar. Door een getuige is kort voor de brandstichting een bromfiets gezien met daarop twee personen. Even later hoorde hij glasgerinkel en zag vervolgens dat er iets brandde bij de deur aan de achterzijde van de kerk. Vervolgens ziet hij de bromfietser wegrijden richting de Diekjansweg. De politie stelt een buurtonderzoek in. Eventuele getuigen worden verzocht met de Politie Twente, afdeling Rijssen, contact op te nemen via 0900-8844. (bps: 03-117574)

Fietser gewond na aanrijding

15-jarige fietser raakt gewond na aanrijding met personenauto

Almelo

Een 15-jarig meisje uit Almelo reed zaterdag 6 september omstreeks 13.05 uur op de Ootmarsumsestraat in Almelo komende uit de richting Mariaparochie. Ter hoogte van de Markgravenweg wilde zij met haar fiets de Ootmarsumsestraat oversteken. In verband met drukte stond het verkeer op de rijbaan stil en fietste zij tussen de auto's door. Zij verleende echter geen voorrang aan een voor haar van rechts komende 62-jarige automobiliste uit Wierden, die op de Ootmarsumsestraat reed vanuit de richting Almelo Centrum. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij het 15-jarige meisje letsel aan haar knie opliep. Zij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-117710)

Aanhouding wegens winkeldiefstal en bedreiging

Verdachte wordt aangehouden wegens winkeldiefstal en bedreiging medewerkers

Hengelo

Zaterdagmiddag 6 september hielden medewerkers van een winkel aan de Thiemsbrug in Hengelo omstreeks 14.00 uur een man aan nadat een getuige had gezien dat hij een zakje noten had gestolen. Twee medewerkers namen de man mee naar een kantoortje, alwaar hij de diefstal bekende, het zakje op de tafel gooide en wilde weglopen. Toen een van de medewerkers hem wilde tegenhouden, werd hij agressief en bedreigde de medewerkers verbaal met de dood. De politie hield de verdachte, een 31-jarige man uit Hengelo, vervolgens aan. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-117730)

---- --