Politie Groningen

Persberichten zondag 7 september 2003

Provincie Groningen 7-9-2003 -

Veendam: auto tegen boom
Een 49-jarige automobilist uit Delfzijl is zaterdagnacht gewond geraakt toen hij op de N33 bij Veendam met zijn personenauto in een slip raakte en tegen een boom botste. Hij is voor diverse snijwonden in het gezicht behandeld in het ziekenhuis. Omdat hij alcohol had gedronken werd bij hem bloed afgenomen voor nadere vaststelling van het promillage. Het ongeval ontstond toen hij met zijn auto in de rechterberm raakte, naar eigen zeggen, omdat hij last had van zijn contactlenzen. Hij corrigeerde toen kennelijk te sterk waardoor de auto via de weg naar de linkerberm schoot en daar tegen een boom botste Daarna kwam de auto vlak voor het kanaal tot stilstand. Zijn zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Vledderveen: auto in slip
De auto van een 22-jarige inwoonster van Winschoten raakte zaterdagmiddag total loss toen ze op de Waterschapsweg bij Vledderveen met haar auto in een sloot belandde. Ze kwam zelf met de schrik vrij. Het ongeval gebeurde nadat ze door onbekende oorzaak in de rechter berm kwam, waarna de auto in een slip raakte. Ze schoot daarna rechtdoor de sloot in. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getakeld en afgevoerd.

Warffum: man verdacht van ontucht
De politie heeft zaterdagmiddag op het terrein van de crazy-races in Warffum een 24-jarige inwoner van Groningen aangehouden die ervan werd verdacht ontuchtige handelingen te hebben gepleegd met een 6-jarige meisje. Enkele bezoekers hadden gezien dat de man met het meisje in de slootswal zat, waarbij men de indruk had dat hij aan haar onzedelijk betastte. Onmiddellijk werd groot alarm geslagen, waarbij de menigte bestaande uit veel bezoekers van de crazy-race, zeer verontwaardigd reageerden richting de Stadjer. De man is na de aanhouding overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten. Er moet nog worden uitgezocht of er werkelijk sprake is geweest van ontuchtige handelingen, zoals de omstanders meenden te hebben waargenomen. De man is een kennis van het gezin waar het meisje toe behoort.

Den Andel: fietser gewond
Een 11-jarige jongen uit Saaxumhuizen is vrijdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Andelsterweg bij Den Andel in botsing kwam met een personenauto. Hij liep daarbij een ernstige spierscheuring op in zijn bovenbeen en moest ter behandeling overgebracht worden naar het ziekenhuis. Zijn fiets lag na de botsing in enkele stukken. Het ongeval ontstond toen hij plotseling vanuit de richting Baflo achter een tractor vandaan schoot waar hij al enige tijd achteraan had gefietst. Dit gebeurde ter hoogte van de kruising met de Dikemaweg waar hij in de richting van zijn woonplaats wilde. Op dat moment kwam er een personenauto van de andere kant. De 39-jarige automobiliste, een inwoonster van Den Andel, kon toen niets meer doen om een botsing te voorkomen.

Groningen: drugs en wapenonderzoek bar Grote Markt
Naar aanleiding van duidelijke signalen over het dealen van drugs heeft de politie zondagmorgen alle aanwezige bezoekers (ruim zestig) van een bar aan de Grote Markt in Groningen onderzocht op drugs en wapens. Daarbij is in drie gevallen geconstateerd dat een bezoeker in het bezit was van traangas of pepperspray. Bij een bezoeker werd een vlindermes aangetroffen. Twee bezoekers hadden meer dan de toegestane gebruikershoeveelheid soft drugs bij zich. Alle zes de verdachten zijn voor nader onderzoek aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Een zevende bezoekers is aangehouden voor belediging. De drugs en de verboden wapens zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op voor justitie en een rapportage voor de vergunningverlener, de gemeente. Aan het onderzoek, waarbij de bar voor enkele uren werd afgesloten, hebben ruim dertig politieagenten meegedaan.

Niebert: auto tegen boom
Op de Boerakkerweg bij Niebert is een 19-jarige automobilist uit Leens zaterdagmiddag tegen een boom gebotst. De man kwam met de schrik vrij. De auto was totaal vernield. De automobilist kwam vanuit de richting Niebert. Ter hoogte van de bocht bij het viaduct onder de A7 raakte hij de macht over het stuur kwijt waarna hij tegen de boom botste. Zijn auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.