Gemeente Eindhoven

Persbericht: 23 juli 2003, no. 139

Gestelse gezichten worden weer gehouden in september

Gestel staat in september in het teken van de Gestelse Gezichten. De drie evenementen die gezamenlijk de Gestelse Gezichten vormen, worden dit jaar de eerste, tweede en derde zondag van september gehouden. Op 7 september houdt het Overkoepelend Orgaan Genderdal (het O.O.G.) een wijkdag op en rond het speelveld aan de Mendelssohnlaan. Het Buurtplatform Bennekel Belang houdt op 14 september de negende Bennekeldag aan de Tinelstraat en in het wijkcentrum de Dommel. De autovrije zondag op 21 september vormt het sluitstuk van de Gestelse Gezichten.

Op 7 september wordt de wijkdag Genderdal gehouden voor en door wijkbewoners. Tussen 12.00 en 17.00 uur presenteren diverse organisaties en instellingen zich, waaronder stichting OOG, Loket W, GGD, Babtistenkerk, RK kerk, Poder, scouting Ricardo Angelo, en de Karel de Groteschool samen met peuterspeelzaal de Ballon. Op het speelveld aan de Mendelssohnlaan en in het jeugdhonk Your Choice zijn bovendien een klimwand, kindertheater, draaimolen en rommelmarkt te vinden en er treden dansgroepen op, er wordt geplaybackt door kinderen en er is live-muziek.

De Bennekeldag op 14 september wordt tussen 13.00 en 17.00 uur gehouden op twee locaties: de Tinelstraat en de buurtinfowinkel op de Bennekelstraat, en voor en in het wijkcentrum de Dommel. Tussen beide locaties rijdt een gratis treintje heen en weer. Op de Bennekeldag krijgen alle instellingen, organisaties en hobbyisten die in en voor de Bennekel werkzaam zijn, de kans om zich te presenteren. Ook zal er een rommelmarkt worden gehouden en een terras worden ingericht voor de Ketting. Er is de hele dag live-muziek door blaasorkesten en er zijn optredens van ondermeer streetdance, Turkse dansen en harmonie Philentonia. Wijkcentrum de Dommel presenteert al haar activiteiten voor het komend seizoen; van de mozaiekgroep, digitolk, tot peuterspeelzaal en jeugdactiviteiten. Op Bennekeldag zal ook het fietscrossbaantje aan de Van Blankenburgstraat dat op initiatief van enkele kinderen en met medewerking van enkele vaders is aangelegd officieel worden geopend.

Autovrije zondag wordt op diverse plaatsen in Gestel gehouden. Vooralsnog zullen bij het grote kunstwerk aan het einde van de Karel de Grotelaan allerlei activiteiten plaatsvinden, waaronder optredens van muziekbands, dansgroepen, een clown en ballonnenwedstrijd. Daarnaast zullen overal in de wijk activiteiten worden gehouden zoals een zeepkistenrace.

© 2003 Gemeente Eindhoven