Gemeente Alkmaar


Wedstrijdvelden weer open!

Alkmaar, 4 september 2003

Met ingang van zaterdag 6 september aanstaande wordt het spelverbod voor de wedstrijdvelden opgeheven. De scholen kunnen vanaf maandag 8 september aanstaande weer gebruik maken van de sportvelden.

Op 14 augustus jl werd besloten de wedstrijdvelden in Alkmaar te sluiten. De conditie van de wedstrijdvelden was door de aanhoudende hitte en droogte zeer slecht. Het gras van de sportvelden was door de droogte, ondanks na het in de maand juni gepleegde onderhoud, onvoldoende tot ontwikkeling gekomen. Daardoor werd er na rijp beraad besloten de wedstrijdsportvelden voor 10 dagen te sluiten. Daar kwam uiteindelijk nog eens twee weken bij.

Door de neerslag van afgelopen week en de rust die de velden de afgelopen tijd hebben gehad, heeft het gras zich weer voldoende kunnen ontwikkelen. De conditie van de sportvelden is nu goed te noemen en er kan weer volop gebruik van gemaakt worden. Vooral de scholen en de amateurvoetbalclubs waren de dupe. In goed overleg hebben zij in de tussenliggende tijd andere mogelijkheden gevonden voor het uitoefenen van de sportactiviteiten. De gemeente Alkmaar is erkentelijk voor de medewerking die de betreffende verenigingen en scholen verleend hebben.