Gemeente Den Haag

augustus 2003
Escamp Festival 2003

Op zaterdag 6 september 2003 wordt voor de vierde keer het Escampfestival georganiseerd. Bewoners van Escamp en andere geïnteresseerden kunnen voor informatie bij de gemeentelijke diensten en organisaties uit Escamp terecht in het Melis Stokepark (hoek Leyweg/Genemuidenstraat). Veel informatie, maar ook cultuur, sport en een fototentoonstelling staan op het programma. Pierre Heijnen, wethouder voor het stadsdeel Escamp, opent het Festival om 11.00 uur. Het Festival duurt tot 16.00 uur.

Informatiemarkt
Op de informatiebijeenkomst staan gemeentelijke diensten en organisaties die in Escamp actief zijn. De diensten Stadsbeheer, Stedelijke Ontwikkeling, Onderwijs, Cultuur, Welzijn, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Bestuursdienst, Brandweer, Bibliotheek en Corporaties zijn aanwezig. Ook de Woonzorgzone Moerwijk, Vrienden van het Zuiderpark, Stichting Welzijn Escamp, Werkkompas en Bewoners- en Migrantenorganisaties hebben een stand in een van de vele tenten op het Festival.

Activiteiten
In het politiek café kunnen bewoners met politici van gedachten wisselen. Er zijn sportmanifestaties van een groot aantal sportverenigingen en culturele activiteiten. En natuurlijk is er ook muziek. Ook bestaat de mogelijkheid om de Doe-markt te bezoeken. Op deze markt presenteren verenigingen en stichtingen die in Escamp culturele activiteiten verrichten zich aan de bewoners. Van kookclub tot kaartclub van en van sportclub tot dansvereniging.

Fototentoonstelling
Het thema Escamp vroeger en Escamp nu! komt terug op foto's: hoe was het en hoe is het ooit begonnen. Iedere dienst en instelling laat iets zien uit de periode van vlak na de oorlog toen de bouw van Den Haag Zuidwest is gestart. Met een knipoog naar de zestiger jaren in beeld en geluid belooft het een geslaagde dag te worden.

Pendelbus `retourtje' Waterings Veld
Er komt een pendelbus naar het Wateringse Veld zodat bewoners van Moerwijk, Morgenstond, Leyenburg, Bouwlust, Vrederust en Rustenburg/Oostbroek in het nieuwe Escamp een kijkje kunnen nemen. En bewoners van het Wateringse Veld worden op hun beurt door die bus ook in de gelegenheid

Paginagegevens: Pag.nr.= 28942; Red.nr.= 127; Email = contactcentrum@dsb.denhaag.nl; Categorie = 73, Stadskrant, ; Stijl = 6; Update= 13-08-2003 15:53