Utrecht stad 11.30 uur

Utrecht 6-9-2003 - Persberichten districten Utrecht stad

Pepperspray breekt verzet
Utrecht - Wegens verzet bij zijn aanhouding heeft de politie tegen een 39-jarige man uit Utrecht vrijdagnacht om 00.30 uur pepperspray moeten gebruiken.
Bij de politie kwam een melding binnen van een man die een ruit aan een woning in de Laan van Chartoise had vernield en zich agressief ophield voor de deur van de woning. Op het moment dat de verdachte een motoragent aan zag komen probeerde hij te ontkomen. De agent wist de man te overmeesteren, maar moest om het heftige verzet van de man te breken pepperspray gebruiken. De verdachte bleek dronken te zijn en werd voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. Daar is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden
Utrecht Een 24-jarige man uit Utrecht is vrijdagmiddag omstreeks 18.00 uur op Boven Clarenburg aangehouden, nadat hij een pakje kauwgum had afgerekend en vervolgens zonder te betalen met nog meer levensmiddelen in zijn tas de supermarkt wilde uitlopen. De man bekende zijn daad en is na verhoor op het politiebureau met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Ook in het Godebaldkwartier kon de politie op vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur een 26-jarige vrouw uit Zeist aanhouden op verdenking van winkeldiefstal. Getuigen hadden gezien hoe de vrouw met een aantal onbetaalde goederen de winkel uitliep en waarschuwden de politie. De verdachte is verhoord en kreeg een proces-verbaal.

Vleuten In een winkel aan de Hindersteinlaan in Vleuten heeft de politie op vrijdagmiddag omstreeks 16.30 uur een 66-jarige vrouw uit Vleuten aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een medewerker van de winkel had via de videobewaking gezien hoe de vrouw een aantal goederen in haar tas stopte, maar bij de kassa maar één ding afrekende. Buiten de zaak kon de vrouw worden aangehouden. De vrouw ontkende dat zij zonder te betalen de winkel uit had willen lopen. Zij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau en later met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Geweldpleger aangehouden
Utrecht - Een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is vrijdagmiddag omstreeks 14.30 uur op de Oeral aangehouden wegens openlijke geweldpleging. Een 25-jarige man uit Utrecht raakte daarbij gewond aan het gezicht.
Het slachtoffer liep langs een bankje waarop de verdachte en een getuige zaten en hoorde dat hij uitgescholden werd. Zonder daarop te reageren merkte hij dat de verdachte hem achterna liep en voelde vervolgens een schop. Hierop volgden over en weer vuistslagen, waarbij zowel slachtoffer als verdachte verwondingen opliepen. Bij zijn aanhouding bleek de verdachte behoorlijk dronken en trof de politie meerdere wikkels aan met drugs. De man zit nog voor nader verhoor vast op het politiebureau.

Verdachte aangehouden
Utrecht Tijdens surveillance zagen politiemensen buiten een snackbar een auto staan met ronkende motor, maar zonder bestuurder. Bij navraag in de snackbar bleek de eigenaar van de auto daar te staan, een 25-jarige man uit Utrecht. Omdat de man geen onbekende was van de politie voor rijden onder invloed en hij ook tijdens het gesprek naar alcohol rook , besloten de agenten te posten om te kijken of de man in zijn auto zou wegrijden. Toen dat inderdaad het geval bleek, werd de man op de Pernambucodreef staande gehouden om te blazen. Omdat de blaastest positief was, moest de man mee naar het politiebureau. Hij wist echter te ontkomen. Later kon de verdachte worden aangehouden op de Selvasdreef. Tijdens verhoor bleek de man een valse naam te hebben opgegeven en eerder een aanrijding te hebben veroorzaakt (ook onder invloed van alcohol). Bovendien stond de verdachte nog gesignaleerd op verdenking van zware mishandeling. De ademanalysetest gaf 205 ug/l aan.De man is in verzekering gesteld.

Straatrovers aangehouden
Utrecht - Een 20-jarige man uit Boskoop is vrijdagochtend omstreeks 6.15 uur op het Stationsplein slachtoffer geworden van een beroving. Het slachtoffer en een getuige zagen de verdachten weglopen en probeerden hen in een achtervolging staande te houden. Zij kregen al snel hulp van de politie. Op het Jaarbeursplein hielden de verdachten een 32-jarige vrouw en een 38-jarige man uit Utrecht zich op bij de liften en konden ze door de politie worden aangehouden. Bij fouillering werd bij de 38-jarige man een mes aangetroffen. Beide verdachten zitten vast op het politiebureau. Op aanwijzing van getuigen onderzoekt de politie of er nog meer verdachten bij de beroving betrokken waren.

Met 120 km/uur door de stad
Utrecht Een 30-jarige man uit Utrecht is vrijdagnacht aangehouden, toen hij met hoge snelheid over de Catharijnesingel reed en met 120 km/uur per uur de kruising Vondellaan Balijelaan passeerde. In dat gebied is 50 km/uur is toegestaan.
De man werkt als chauffeur en heeft zijn rijbewijs en chauffeurspas moeten inleveren. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt.