KNWV

4/9/2003
WEDSTRIJDZEILEN - JAMIN EN JANSSEN DOOR NAAR HALVE FINALE DELTA LLOYD NEDERLANDS KAMPIOENSCHAP MATCHRACEN

Gisterenavond, 3 september, tijdens de HISWA te Water, streden vier teams voor twee halve finale plaatsen in het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap Matchracen. Het team van Maarten Jamin - matchrace kampioen van de provincie Drenthe/Groningen - bemachtigde de eerste halve finaleplaats. Tako Heins en zijn bemanning - kampioen van de provincie Zeeland/Noord-Brabant- boden team Jamin onvoldoende
weerstand om kans te maken op de gewilde halve finale plaats.

De andere kwart finale ging tussen het team van Jurjen Feitsma - kampioen provincie Friesland -en het team van Robert Janssen- kampioen van de provincie Utrecht. De teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Om en om wonnen ze een match. In de derde en beslissende race wist Janssen al snel een voorsprong op te bouwen, maar Feitsma kwam verrassend langs zij. En na een fel gevecht zag Feitsma kans de leiding tijdelijk over te nemen. Maar Janssen vocht terug en wist toch als eerste de finish te bereiken. Hij verzegelde daarmee zijn plaats voor de andere halve finale.

Tijdens de HISWA te Water in IJmuiden, zeilt Maarten Jamin en zijn team op vrijdag 4 september a.s. om 17.00 uur in de halve finale tegen team Ewoud van Bennekom, die dinsdag 2 september j.l. won van het team Bart van Breeschoten. Janssen en zijn team zeilen zaterdag 6 september om 17.00 uur in de halve finale tegen het team dat vandaag, 4
september 2003 om 17.00 wint. De finale van het Delta LLoyd Nederlands kampioenschap Matchracen wordt zondag 7 september om 14.00 uur vezeild. De strijd om de derde en vierde plaats is ook op zondag te zien om 13.00 uur.