PERSBERICHT
04/09/2003

Uniek initiatief van zuid-limburgse horecaondernemers
Gratis lunch en diner in een toprestaurant

Vier Zuid Limburgse toprestaurants, die aangesloten zijn bij de Alliance Gastronomique Neerlandaise, maken het hun gasten voortaan nog aantrekkelijker om bij een van hen aan te schuiven. Deze week introduceren Restaurant Prinses Juliana (Valkenburg), Kasteel Wittem (Wittem), Der Bloasbalg (Wahlwiller) en De Leuf (Ubachsberg) een unieke spaarkaart, waarmee culinair voordeel te behalen is. Wie bij alle vier de restaurants geluncht of gedineerd heeft, mag de vijfde keer met twee personen gratis een menu nuttigen. Daarbij mag men zelf bepalen bij welk restaurant van het culinaire voordeel genoten wordt.

Met het opmerkelijke extraatje willen de toprestaurateurs hun gasten tegemoet komen. Ondanks economische recessie en aarzelend bestedingsgedrag moet het mogelijk blijven om op hoog niveau uit eten te gaan, menen de vier horecaondernemers. De culinaire spaarkaart vormt voor de gast een aanmoediging om van de hem of haar vertrouwde kwaliteit en gastvrijheid te blijven genieten.

Bij ieder 3-gangen Alliance lunchmenu of 4-gangen Alliance dinermenu ontvangt men, mits met minimaal twee personen aan tafel, de culinaire spaarkaart. Wie bij de overige deelnemende restaurants dezelfde menukeuze maakt, krijgt ook daar een stempel op de kaart. Na vier bezoeken incasseert de gast zodoende een culinair dividend van twee gratis Alliance Lunchmenu's of twee Alliance Dinermenu's, te verzilveren in een der deelnemende restaurants.

Restaurateurs Paul en Doris Stevens (Restaurant Prinses Juliana), Peter en Marc Ritzen (Kasteel Wittem), Jan en Elly Waghemans (Der Bloasbalg) en Paul en Sandra van de Bunt (De Leuf) verwachten dat veel van hun gasten van deze unieke mogelijkheid gebruik zullen maken.