ACUNIA NV

ACUNIA en ComputerSupport NV Leveren vlootbeheersoplossing aan

ACUNIA en Computer Support NV Leveren vlootbeheersoplossing aan veiligheidsspecialist SECURIS (SECURITAS AB)

Leuven, Belgium, September 2 /PRNewswire/ -- De Leuvense telematica-specialist ACUNIA en systeem-integrator Computer Support nv, kondigden vandaag aan dat zij samen het nieuwe vlootbeheerssysteem van de Belgische bewakings- en beveiligingsfirma SECURIS zullen aanleveren. Alle interventiewagens zullen worden uitgerust met voertuigterminals die, vanuit een SECURIS Central Control Room zullen worden beheerd. Alles samen moet resulteren in een verhoogde efficiëntie, een betere dienstverlening aan de klanten en verhoogde veiligheid voor de SECURIS-agenten.

De fleet management oplossing die ACUNIA and CS samen implementeren, biedt de SECURIS agenten alle tools om zeer snel elke 'alarmsite' te bezoeken. Bij aankomst krijgt de agent via de voertuigterminal toegang tot het klantendossier, een grondplan en een alarm status overview. Elk extra alarm of bijkomende informatie geeft aanleiding tot een onmiddellijke update. Alle informatie en interventies worden gelogd en verwerkt via de management software in de Central Control Room van SECURIS. Die informatie wordt op zijn beurt gebruikt voor externe rapportering en interne kwaliteitscontrole.

'Door gebruik te maken van nieuwe technologiëen zoals GPS en draadloze communicatie, zijn wij voortaan in staat om nog sneller oproepen te beantwoorden en de kwaliteit van onze dienstverlening aanzienlijk te verhogen. Via een management softwaretool in onze Central Control Room kennen wij de exacte positie van elk van onze interventiewagens, en zijn wij in staat om op de meest efficiënte wijze de dichtsbijzijnde SECURIS agent tot bij de alarm locatie te navigeren.

Waar elk van onze agenten voortaan een volledig dossier bij de hand heeft van elk van onze klanten, kan die informatie enkel vanuit de controleruimte worden vrijgegeven op een 'need to know' basis. Alles samen resulteert in een verhoogde dienstverlening en meer kwaliteit voor onze klanten,' zegt Kris van den Briel, COO of SECURIS.

Computer Support levert vlootbeheersoplossingen in een brede waaier van sectoren. Wij helpen onze klanten om hun voertuigen op een efficiënte manier te beheren en stellen hen daarbij in staat om tijd en kosten te besparen. Deze overeenkomst met SECURIS is een mooi voorbeeld van waartoe wij in staat zijn in het domein van de telematica, zegt Dirk Leemans, Sales and Marketing Director Computer Support.

ACUNIA is toonaangevend op het vlak van de ontwikkeling van toegevoegde waarde telematica infrastructuur en diensten, en heeft altijd het voortouw genomen in het promoten van open standaarden op elk niveau van de telematica 'value chain'. Een combinatie van de integratiemogelijkheden van het ACUNIA OTF met de aantrekkelijke power/prijs verhouding van de ACUNIA terminal CarCubeTM , resulteren vandaag in een open, uitbreidbare, 'off-the-shelve' en kost-efficiënte oplossing voor het beheer van kleine en grotere vloten, zegt Frank Verbist, Business Unit Manager, ACUNIA Telematics Solutions.

Over ACUNIA:

ACUNIA is marktleider in software and hardware voor fleet management en telematica toepassingen. ACUNIA is pionier in de ontwikkeling van derde generatie telematica technologie en staat aan de oorsprong van de marktvisie dat telematica oplossingen en diensten dienen te worden gebaseerd op een open architectuur en internationale open technologie-standaarden. Voor meer informatie, zie www.acunia.com/fleet.

Over Computer Support:

Computer Support nv telt 60 consultants. Het bedrijf, dat onderdeel is van IBM, ontwikkelt en integreert vooruitstrevende technologiëen van partners in state-of-the art toegevoegde waarde-oplossingen voor zijn klanten.

Over SECURIS:

SECURIS telt 4000 werknemers en is de grootste bewakings-en beveiligingsbedrijf in België. Kernactiviteiten van SECURIS zijn Security Services (SECURIS and SECURIS IGS), Airport Security (Securair), Security Systems (Baron Electronics) en Training and Education (Airport Security Training Center). De totale omzet van SECURIS voor 2002 bedroeg 157 mio Euro. SECURIS is een onderdeel van Securitas AB.

Securitas AB is 's werelds marktleider in veiligheid en biedt een brede waaier van diensten aan: bewaking, alarmopvolging, geldtransport, algemeen advies en specifiek onderzoeksopdrachten.

Securitas AB werd opgericht in 1934 en telt vandaag 230,000 werknemers. De groep is actief in meer dan 30 landen, met een sterke focus op Europa and Noord-Amerika.