Provincie Drenthe

75.000 euro voor jubileum Drents Museum

Assen, 2 september 2003
Persberichtnummer 03-111



Het college van gedeputeerde staten (GS) stelt 75.000 euro beschikbaar voor de viering van het 150-jarig bestaan van het Drents Museum in 2004. Het Drents Museum gebruikt het geld voor een speciaal tentoonstellingsprogramma en de een groot aantal evenementen. Zo zullen 70 werken van de bekende Henk Helmantel tentoongesteld worden. In de zomer volgt een expositie over symbolisme in Nederland. Tot slot zal de internationaal reizende tentoonstelling "The Mysterious Bog People" over veenvondsten in Noord-Europa naar het Drents Museum komen.

Cultuurgedeputeerde Hans Schaap is zeer ingenomen met de inspanningen die het Drents Museum levert om van het jubileumjaar een doorlopend festijn te maken. "Rond de tentoonstellingen organiseert het museum tal van activiteiten. Ik vind het belangrijk dat ze daarbij speciaal aandacht hebben voor jongeren. Dat werkt drempelverlagend en dat past precies in het beleid van de provincie," zo zegt hij. "Ik wens het museum veel succes met het realiseren van hun doelstelling: het doorbreken van de magische grens van 100.000 bezoekers in 2004."

Activiteiten die op het programma staan zijn onder andere een gekostumeerd openingsfeest, een feestweek voor de Drentse bevolking, speciaal op jongeren gerichte cultuureducatieve programmas, congressen en tal van kleinere activiteiten. De activiteiten zijn afgestemd op de tentoonstellingen, die passen bij de speerpunten van het museum: hedendaagse figuratieve kunst, kunst rond 1900 en archeologie.

De activiteiten worden in nauwe samenwerking met andere culturele instellingen in Drenthe georganiseerd. De totale kosten van het jubileum jaar zijn bijna 600.000 euro. Meerdere fondsen en sponsoren nemen evenals het museum zelf een deel van de kosten voor hun rekening. De 75.000 euro van de provincie komen uit een fonds voor flexibel beleid.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl