Bartiméus


onderscheiding voor Peter Meuwissen

Koninklijke onderscheiding voor Peter Meuwissen

Op 25 augustus ontving Peter Meuwissen uit handen van burgemeester A.B.L. de Jonge van Maarn een koninklijke onderscheiding. Hiermee werd hij Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn jarenlange inzet voor tandheelkundige zorg voor mensen met een visuele en verstandelijke beperking.

Bartiméus

Peter Meuwissen heeft ruim 30 jaar bij Bartiméus gewerkt als tandarts. Vanaf 1973 is hij als tandarts komen werken bij Bartiméus. Inmiddels is het twee maanden geleden dat Peter op 60-jarige leeftijd met de VUT ging.

Academisch Ziekenhuis Utrecht

In 1985 richtte Peter Meuwissen in het Academisch Ziekenhuis Utrecht de afdeling gehandicaptenzorg en angstbegeleiding op. Daar was grote behoefte aan, voor die tijd werd er te weinig aandacht aan besteed. Daarbij is het van groot belang dat kennis en ervaring overgedragen worden aan mondhygiënisten, tandartsen en assistenten. De heer Meuwissen heeft zijn werkzaamheden in de Bijzondere Tandheelkunde gedurende meer dan 25 jaar uitgevoerd.

Mede door de inspanningen van Peter Meuwissen is de tandheelkundige zorg voor mensen met een handicap op een hoog niveau in Nederland.