De Unie


Menzies World Cargo Ned.: CAO

2 september 2003 - Op 27 augustus 2003 heeft overleg plaatsgevonden met jullie directie over 2 nog openstaande punten vanuit het CAO-overleg, te weten aanpassing van de pensioenregeling en invoering van de bonus/malus-regeling bij ziekte. Wij hebben op deze punten (nog) geen overeenstemming kunnen bereiken en uw directie verzocht met aangepaste voorstellen te komen.

PENSIOENEN
Tijdens de laatste CAO-onderhandelingen is al een behoorlijke slag gemaakt; jaarlijkse indexatie van de franchise conform de WAO en omzetting van de solidariteitsheffing naar
een pensioenbijdrage van de werknemers van 1,1% per 01.07.2003 en
1,43% per 01.04.2004.
Met betrekking tot de pensioenen gaan de onderhandelingen met name over de grondslag (welke onderdelen van het loon tellen mee in de opbouw van het pensioen) en de hoogte van de franchise (deel van het salaris dat voor de hoogte van het aanvullend pensioen buiten beschouwing wordt gelaten, omdat hiervoor later de AOW-uitkering in de plaats komt).

BONUS/MALUS-REGELING BIJ ZIEKTE
Tijdens het overleg bleek tot onze verrassing dat uw directie haar eerdere gedane voorstel nu anders interpreteerde. Van onze zijde is nogmaals aangegeven dat wij, bij de invoering van een bonus/malus-regeling, hechten aan het belang van het individuele aspect.

Na een lange dag onderhandelen hebben wij afgesproken dat uw directie haar aangepaste voorstellen op papier zal zetten, waarna wij het overleg weer zullen hervatten. Tot zover,
wij houden u op de hoogte!

Met vriendelijke groet,

Helen E. Smoor
bestuurder

* Intropagina Burgerluchtvaart

dinsdag, 2 september 2003