Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 2-09-2003
Berichten dinsdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 274015 of 06 - 51 557 950

Bromfietster naar ziekenhuis
MEPPEN - Een 16 jr. bromfietster uit Meppen is maandagmiddag gewond overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen nadat ze op de Middendorpsstraat in haar woonplaats was aangereden door een auto. De 31 jr. automobilist uit Emmen verleende op de kruising met de Brinken geen voorrang aan de van rechts komende bromfiets.

Geen voorrang
HOOGEVEEN - Op de kruising van de Mr. Harm Smeengelaan met de Kinholtsweg in Hoogeveen botsten maandagavond twee auto`s op elkaar. Een 52 jr. man uit Oudeschoot verleende geen voorrang aan een 47 jr. automobiliste uit Hoogeveen. De vrouw is met lichte verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen.

Rijbewijs ingevorderd
NIEUW RODEN - De politie vorderde maandagavond het rijbewijs in van een 47 jr. vrouw uit Roden. Op de Esweg in Nieuw Roden reed zij met haar auto in een sloot. De vrouw had gedronken. Ze had een alcoholgehalte van maar liefst 2,4 promille.

Dure pomp gestolen
ZWARTEMEER - Vanaf de oprit bij een woning aan De Hoven in Zwartemeer is zaterdagavond tussen 18.00 en 23.00 uur een zogenaamde anhydrietpomp gestolen. De pomp vormt een geheel met een een-assige aanhangwagen en wordt gebruikt voor het spuiten van vloeren. De bewoner die de pomp voor zijn werkgever - een bedrijf uit Groningen - bij zijn woning had staan, was op het moment van de diefstal afwezig. De pomp/aanhangwagen was voorzien van een wielklem. De waarde bedraagt ongeveer 30.000 euro.

Inbraak buurthuis
ASSEN - Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in buurthuis de Piccolo aan de Verdistraat in Assen. Men kwam binnen door een raam te vernielen. Uit het buurthuis is een geluidsinstallatie gestolen.

Huiselijk geweld
MEPPEL - De politie hield maandagmiddag in Meppel een 54 jr. bewoner van die plaats aan op verdenking van mishandeling van zijn (vrouwelijke) partner. De man is voor nader onderzoek ingesloten. De vrouw deed aangifte. De zaak zal volgens het protocol Huiselijk Geweld worden afgehandeld.