Dienstenbond CNV

Toelichting directie op reorganisatie DeliXL

01-09-2003

CNV Dienstenbond heeft op 27 augustus jongstleden overleg gevoerd met de directie van DeliXL over de aangekondigde reorganisatie, waarbij zon 10% van de werkgelegenheid zou gaan vervallen.

Eerder dit jaar heeft DeliXL al een eerste beweging gemaakt door een centralisatie door te voeren op de hoofdkantoren. De nu aangekondigde reorganisatie moet ertoe leiden dat de organisatie platter, efficiënter en ook goedkoper wordt. Met name in de overhead zal gesneden worden, maar ook zal door verdere integratie van werkzaamheden werkgelegenheid vervallen. De ondernemingsraad heeft de adviesaanvraag van de reorganisatie overigens nu in behandeling, ter beoordeling van de noodzaak.

Dalende horeca-afzet
DeliXL ondervindt daarnaast ook de gevolgen van de neergaande economie. De horeca-afzet blijft afnemen. Ook de leveranties aan bedrijfsrestaurants blijft teruglopen. Deze tendens is al geruime tijd zichtbaar en noodzaakt nu tot verder ingrijpen, volgens de directie.

CNV Dienstenbond hecht aan grote zorgvuldigheid, juist daar waar arbeidsplaatsen gaan vervallen. Het eerder dit jaar afgesproken sociaal plan zal van toepassing zijn. Wel zal er gesproken gaan worden met de directie over het opvangen van de maatregelen die de overheid nu neemt, bijvoorbeeld het schrappen van de vervolguitkering WW. CNV Dienstenbond zal ook zitting nemen in de begeleidingscommissie die in het sociaal plan beschreven staat. Dit om er mede zorg voor te dragen dat sociale gevolgen zorgvuldig behandeld worden.

Nogmaals: de ondernemingsraad heeft de adviesaanvraag nu in behandeling. Wij zullen vanzelfsprekend met de ondernemingsraad overleggen over deze reorganisatie.

Nut van lidmaatschap
Nog even dit. Juist in deze moeilijke tijd is het nuttig om lid van de CNV Dienstenbond te zijn. Het aantal leden bepaalt de positie van de vakbonden in uw organisatie. Hoe meer mensen lid zijn hoe groter de druk bij de werkgever om goede afspraken te maken. U heeft het nut van een stevige vakbond al ingezien want u bent lid. Uw collega misschien nog niet. Wellicht is dit het moment om hem of haar van het nut van het lidmaatschap te overtuigen. Aanmelden van nieuwe leden kan heel gemakkelijk hier! Wij rekenen op u!

Vragen?
Heeft u vragen of opmerkingen, neem dan gerust contact op met bestuurder Richard Leloux, tel: (023)5670615 of email: r.leloux@cnvdibo.nl.