Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 27 augustus 2003

HERINRICHTING EN RIOOLVERVANGING WEG AKERT

Op maandag 1 september aanstaande wordt gestart met de uitvoering van de herinrichting en rioolvervanging van de weg Akert. Het gaat om het gedeelte vanaf de Laan der vier Heemskinderen tot de Houterbrugweg, inclusief parallelwegen. De werkzaamheden zullen naar verwachting 26 weken in beslag nemen en afgerond zijn op 27 februari 2004.

De werkzaamheden omvatten het vervangen van de riolering en het wegdek. In het kader van Duurzaam Veilig worden de kruisingsvlakken verhoogd aangelegd (kruispuntplateaus). Ook worden er drempels aangelegd op (lange) rechte stukken en bij de oversteek voor woongebouw Kastanjehof.

Verder wordt de riolering vervangen door een gescheiden stelsel (2 buizen naast elkaar). Hierdoor kunnen het hemel- en het vuile rioolwater gescheiden worden afgevoerd. Tot slot worden de huis- en kolkaansluitingen vervangen tot aan de perceelsgrens; hier wordt een extra huisaansluiting voor het hemelwater aangelegd.

VIJF FASES
Om de bereikbaarheid van de straat zo lang mogelijk te handhaven en de loopafstanden naar de woningen zo kort mogelijk te houden, worden de verschillende werkzaamheden in de volgende vijf fases uitgevoerd:

Fase 1: hoofdrijbaan (huisnummer 116 tot de Houterbrugweg); Fase 2: hoofdrijbaan (huisnummer 70 tot 116);
Fase 3: hoofdrijbaan (Laan der vier Heemskinderen tot huisnummer 70); Fase 4: ventweg (hoogbouw huisnummers 197 tot en met 315); Fase 5: ventweg (hoogbouw huisnummers 17 tot 195).

Tijdens de rioleringswerkzaamheden wordt vóór de woningen een voetpad van tenminste 3 tegels breed gehandhaafd, tot gestart wordt met de aanleg van een nieuw trottoir. De werkvakken zijn gefaseerd afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer.

MEER INFORMATIE
Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met de heer W. van Dijk van de afdeling Gemeentewerken. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar via telefoonnummer 2893971.