Gemeente Ede

Burgemeester Ede wijst organisator op risico intrekking evenementenvergunning:
Waarschuwing na geluidsoverlast Museumpleinpop

Organisator Wings Events heeft donderdagavond 28 augustus tijdens het Museumpleinpop in Ede de geluidsvoorschriften overtreden. De burgemeester van Ede heeft het bureau laten weten dat een herhaling daarvan vandaag zal leiden tot intrekking van de verleende evenementenvergunning. In dat geval kan de slotavond van popmuziekevenement op zaterdag 30 augustus op het Museumplein niet door gaan.

Controle op Museumplein
De geluidsoverlast werd door gemeentelijke toezichthouders geconstateerd tijdens een optreden van de groep Jovink en de Voerderbieten. Het organisatiebureau bleek niet in staat de betrokken band te overtuigen het geluidsniveau tot maximaal 95 d(B)A te verminderen.
De burgemeester heeft de organisator gesommeerd zich bij de nog komende optredens aan de vergunning te houden. Het eerstvolgende optreden van een band is vandaag, vrijdagavond 29 augustus. Daaraan is de waarschuwing gekoppeld dat bij overtreding de vergunning voor het Museumpleinpop zal worden ingetrokken. Daardoor op zaterdag 30 augustus geen optredens mogelijk zijn. De burgemeester gaat ervan uit dat de organisator begrijpt waarom hij deze maatregelen vraagt. Hij vertrouwt er op dat de organisator tijdig aan deze aanschrijving voldoet, zodat hij geen gebruik hoeft te maken van zijn bevoegdheid de vergunning in te trekken.

Beperken van overlast
De voorschriften bij een evenementenvergunning dien om overlast voor omwonenden te beperken en moeten dan ook worden nageleefd. De gemeente Ede ontvangt met regelmaat (geluid)klachten over het Museumplein. Om die reden zijn strikte (geluid)voorschriften aan de vergunning verbonden om overlast tot een minimum te beperken. Als de organisator zich daar niet aan houdt, wordt de vergunning ingetrokken en is het feest voorbij.