Multikabel


Multikabel accepteert uitspraak in ADSL-kort geding KPN 29 augustus 2003

Voorzien in behoeften consumenten eerste prioriteit

N.V. Multikabel, leverancier van media- en communicatiediensten in en buiten Noord-Holland, accepteert de uitspraak van de rechter in het kort geding dat KPN tegen haar had aangespannen. De rechter heeft geoordeeld dat Multikabel de term ADSL voor zijn producten niet meer mag gebruiken en vindt dat Multikabel in de wervende mogelijkheden erg ver is gegaan. Multikabel respecteert dit en zal de klantbehoefte centraal blijven stellen. Het leveren van (zeer) snelle internetverbindingen voor een vast bedrag per maand heeft de hoogste prioriteit en daar gaan we dus enthousiast mee door, aldus Nico Rijkhoff, marketing manager van Multikabel.

Concreet betekent dit de introductie van een nieuw sneller internetproduct en het verhogen van de snelheden van een aantal bestaande internetproducten tegen blijvend concurrerende tarieven.

Waar consumenten geen behoefte aan hebben, zo blijkt in de praktijk, zijn technische verhalen over het onderscheid tussen internet via de kabel en via de telefoonlijn. "Wij willen die discussie nu achter ons laten," zo stelt Nico Rijkhoff, "ook omdat dit voor de behoefte die consumenten vervuld willen zien niet relevant is en omdat deze verschillen grotendeels opgeheven zijn."

Waar consumenten wèl behoefte aan hebben, tonen diverse klantenonderzoeken aan, is een constante hoge snelheid, die niet afhankelijk is van het aantal mensen dat tegelijkertijd aan het internetten is. Aan een dienst die direct beschikbaar is en makkelijk zelf te installeren. En aan een contracttermijn van slechts drie maanden, zodat je niet per se langdurig aan een gekozen abonnement vastzit.