NOS-RTV kiest Tridion voor haar internet activiteiten

Amsterdam, 29 augustus 2003 - NOS-RTV (Nederlandse Omroep Stichting) zet het enterprise content management systeem (CMS) van Tridion in voor het gebruik en beheer van haar websites. De implementatie is in handen van Red Dwarf B.V.

In eerste instantie worden de zes hoofdsites van NOS-RTV overgezet op de software van Tridion. Hiertoe behoren NOS Algemeen (www.nos.nl), NOS Journaal, NOS Jeugdjournaal, NOS radio 1 journaal, NOS langs de lijn en NOS Voetbalkrant. De planning is dat deze sites in januari 2004 live gaan. In de toekomst zullen ook de thema-websites van NOS-RTV met Tridion worden ontwikkeld. Op deze websites is actuele verslaggeving te vinden over bijvoorbeeld sportevenementen, koninklijke huwelijken en andere grote evenementen.

Op dit moment maakt NOS-RTV gebruik van verschillende on line content management omgevingen. Ook het intranet wordt apart beheerd. Met de software van Tridion wil NOS-RTV haar vaste en periodieke websites eenvoudig beheren en in de toekomst de content hergebruiken voor het intranet. De Blueprint Management functionaliteit van Tridion stelt NOS-RTV in staat om nieuwe thema websites snel te ontwikkelen, terwijl het gelijktijdig zorgt voor een consistent merkenbeheer. NOS-RTV kan zo een eenduidige huisstijl waarborgen en veranderingen sneller doorvoeren. Tegelijkertijd worden kosten gereduceerd doordat content eenvoudig kan worden hergebruikt.

Wim Rietdijk, Managing Director van Tridion Benelux: "Wij zijn met onze software sterk vertegenwoordigd in omroepland. Zo gebruikt AKN (AVRO, KRO en NCRV) reeds de software van Tridion als basis voor hun webactiviteiten. Ook NOS-RTV ziet dat enterprise content management een steeds belangrijker onderdeel wordt van hun webactiviteiten. Het levert niet alleen sterke besparingen op in tijd en kosten, maar stelt hen ook in staat om snel te reageren op de actualiteit."

Red Dwarf is uitvoerder van ICT-projecten. Zij voeren het implementatieproject uit tegen een vooraf vastgestelde prijs, met een vaste opleverdatum en met een ingebouwde prestatieclausule.

Over Tridion
Tridion is een Europese leverancier van geavanceerde software voor enterprise content-management. Tridions oplossing, Tridion R5, maakt een geïntegreerde aanpak mogelijk van alle bedrijfsinformatie en content. Content afkomstig uit verschillende bronnen, kan eenvoudig worden beheerd, bewerkt en verder gedistribueerd via uiteenlopende kanalen: van websites tot en met mobiele telefoons, PDA's of drukwerk. In diverse talen en voor verschillende doelgroepen, maar altijd met behoud van de corporate huisstijl. Tridions unieke 'single-sourcing'- en 'blueprint management'-functionaliteit biedt bedrijven een snelle en hoge return on investment op hun complexe content-managementinfrastructuren. Tot de klanten van Tridion behoren multinationals als ABN Amro, Alcatel, AKN, Akzo Nobel, Blackwell Publishers, Carrefour, Deutsche Telekom, Garnier, Heineken, Honda, ING, KLM, Open University (UK), Scania, Sdu, Virgin Atlantic, Unilever en Wolters-Kluwer. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam; het bedrijf is aanwezig in alle Europese landen en de VS. Meer informatie kunt u vinden op www.tridion.nl

Voor meer informatie
Tridion
Miranda van der Voort
020-2010500
miranda.vandervoort@tridion.com

Whizpr
Willemijn Vader
0317-410 483
tridion@whizpr.nl