Persbericht 28 augustus 2003
Carel Oomes van bierspecialiteitencafé De Vlaamsche Reus benoemd tot "Meest
markante horecaondernemer van Gelderland 2003"
WOERDEN, 28 augustus 2003 - Carel Oomes van bierspecialiteitencafé De
Vlaamsche reus te Wageningen is benoemd tot "De meest markante
horecaondernemer van Gelderland 2003". Oomes runt het bedrijf samen
met zijn vrouw Conny Indemans. De jury roemt zijn vakmanschap en grote
betrokkenheid bij de branche en dan met name als leermeester en
voorzitter van de Alliantie van Bier Tapperijen.
Bierspecialiteitencafé De Vlaamsche Reus, Wageningen De Vlaamsche Reus
kenmerkt zich door de uitgebreide selectie aan nationale,
internationale en zelfs antieke bieren. Uit twaalf regionale
"Markant"-winnaars wordt in november tijdens het Koninklijk Horeca
Nederland Jaarcongres de Horeca Nederland Award 2003 uitgereikt.
Als voorzitter van de Alliantie van Bier Tapperijen en lid van de
onderwijscommissie van SVH schrijft Carel Oomes horecacursussen. Hij
is leermeester en zijn personeel, de leerlingen, lezen en werken mee
aan het tot stand komen van de teksten. Zijn bierspecialiteitencafé is
aangepast voor minder valide gasten. Vele generaties zijn klant in De
Vlaamsche Reus, waar alle lagen van de maatschappij van harte welkom
zijn. Normen en waarden zijn een hoog goed bij Oomes, die zichzelf
niet echt markant noemt. "Je doet gewoon je werk en dat doe je al niet
eens alleen," zegt hij, "een bedrijf run je met z'n allen!"
Met de "Markant" worden horecaondernemers met markante en innoverende
ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. Er worden
twaalf regionale horecaondernemers benoemd. Hieruit wordt in november
een landelijke winnaar gekozen. De winnaar van deze Horeca Nederland
Award wordt tijdens het jaarcongres van Koninklijk Horeca Nederland in
Rotterdam bekend gemaakt.
De Horeca Nederland Award is de enige, sectorbrede prijs binnen de
horecabedrijfstak. Van de hotelmanager van het vijf-sterrenhotel tot
de eigenaar/ ondernemer van een cafetaria op de hoek, het trendy
restaurant of het sfeervolle café. Kortom het hele scala aan
horecabedrijven. Zij kunnen in aanmerking komen voor de titel "De
Meest Markante Horecaondernemer" van een bepaalde regio. Het gaat om
ondernemers die, naast dat zij hun vak uitstekend verstaan, zich
onderscheiden van hun collega ondernemers. De criteria waaraan zij
minimaal moeten voldoen:
een financieel gezond bedrijf;
een goed personeelsbeleid;
een goede presentatie van hun bedrijf en product.
De kandidaten voor een "Markant" worden veelal voorgedragen door
collega ondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij
de bedrijfstak horeca.
Noot voor de redactie -
Koninklijk Horeca Nederland