nl.tree


22 augustus 2003

PERSBERICHT

nl.tree geeft scholen de internettarieven voor 2004 Vandaag informeert nl.tree de scholen over het aanbod op maat voor 2004 dat zij gaan ontvangen. nl.tree garandeert de scholen meer keuzevrijheid in diensten, het behoud van een hoog kwaliteitsniveau en flexibele voorwaarden. nl.tree biedt marktconforme prijzen die passen binnen het budget dat het Ministerie van OCenW per 1 januari 2004 toekent aan de scholen.

Keuze in diensten
Het aanbod voor 2004 is gebaseerd op de diensten die de school nu heeft. nl.tree biedt de school de keuze om het aangeboden dienstenpakket via de website zelf naar wens aan te passen. Het pakket is tevens meer gericht op het daadwerkelijk gebruik van de diensten. Een school betaalt bijvoorbeeld vanaf 2004 uitsluitend voor de E-mailadressen die gebruikt worden door de leerlingen en docenten. nl.tree heeft een innoverende rol in ICT toepassingen binnen het onderwijs. Het dienstenpakket is daarom geen gewoon pakket voor internetgebruik, maar een compleet pakket toegespitst op de behoeften van het onderwijs. Dit onderscheidt nl.tree van overige Internet Service Providers (ISP's).

Kwaliteitsbehoud
nl.tree biedt de scholen professionele verbindingen van hoge kwaliteit met een gegarandeerde minimale bandbreedte. De hoge kwaliteit is van groot belang bij het internetgebruik door meerdere, gelijktijdige gebruikers, zoals tijdens de schoollessen het geval is. Metingen van het stijgend gebruik van internet door scholen tonen aan dat een hoge gegarandeerde bandbreedte een noodzaak is voor scholen. nl.tree kiest voor een lage overboekingsfactor zodat internet goed in de klas gebruikt kan worden.

Flexibele opzegtermijn
Scholen kunnen in 2004 zorgeloos verder werken met de internetdiensten van nl.tree. nl.tree hanteert tot 1 april 2004 een opzegtermijn van drie maanden. Scholen hebben daarmee de ruimte gedurende het schooljaar 2003/2004 een definitieve keuze te maken.

De individuele aanbiedingen worden per regio, in de periode 1 tot en met 15 september verstuurd. nl.tree licht deze week het aanbod voor 2004 toe in een tweetal informatiebijeenkomsten enkele belangenorganisaties, vertegenwoordigers van het ministerie van OCenW, Stichting Kennisnet en Stichting ICT op School. nl.tree stelt daarmee deze organisaties in de gelegenheid hun achterban goed te kunnen informeren over de aanstaande veranderingen.


---

Profiel nl.tree
nl.tree is de toonaangevende aanbieder van netwerk-, communicatie- en contentdiensten voor specifieke gebruikersgroepen (communities). nl.tree voorziet in de bouw en het beheer van Kennisnet voor het Nederlandse onderwijs. nl.tree weet als geen ander dat het onderwijs geheel eigen behoeften, problemen maar ook mogelijkheden kent.



Op basis van de Europese aanbesteding door het ministerie van OCenW levert nl.tree sinds 1999 een pakket van internetdiensten en services aan scholen. Daarmee hebben 10.700 scholen gegarandeerde bandbreedte, een breedbandige aansluiting, ongeacht waar de school zich bevindt (via kabel, satelliet, GPRS of DSL), basis internetdiensten, directe toegang tot de Kennisnetportal en service van een ISO gecertificeerde organisatie die het onderwijs inmiddels goed kent. nl.tree verzorgt tevens diverse ICT-trainingen voor het onderwijs en ontwikkelt en levert e-learningomgevingen in samenwerking met Siemens, onder de naam Accessium. nl.tree is een initiatief van de Nederlandse kabelbedrijven.

Het contract met OCenW loopt per 1 januari 2004 af. Scholen beslissen vanaf die datum zelf bij welke Internet Service Provider (ISP) zij de internettoegang en ­diensten afnemen. Passend binnen het budget dat OCenW toekent aan de scholen streeft nl.tree ook in 2004 naar het behoud van het hoogwaardige kwaliteitsniveau van haar aansluitingen en diensten met flexibele voorwaarden en een duidelijke keuzemogelijkheid voor de scholen.

Meer informatie over nl.tree kunt u vinden op www.nltree.com