CORDAID

Afrikaanse topatleten ambassadeurs voor Local Heroes en Memisa

De wereldkampioene hoogspringen, Hestrie Cloete-Storbecken en WK-medaille winnaar op de 800 meter, Hezekiel Sepeng, beiden uit Zuid-Afrika, worden nieuwe ambassadeurs voor de Nederlandse stichting Local Heroes. Als ambassadeurs zullen zij zich zowel in Nederland als in eigen land inzetten in de strijd tegen aids.

Beide atleten nemen deel aan de wereldkampioenschappen atletiek die vrijdag 22 augustus a.s. in Parijs van start gaan en duren tot zondag 31 augustus a.s. Op vrijdag 22 augustus om 10.30 uur worden beide sporters in Parijs aan de pers gepresenteerd en ontvangen zij uit handen van de voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie (KNAU), de heer Van Rooijen, hun Local Heroes shirts. In deze shirts zullen zij aan de wereldkampioenschappen deelnemen. De presentatie vindt plaats tijdens de persconferentie van Global Sports Communications, het sportmanagementbureau van Jos Hermens, een van de initiatiefnemers van Local Heroes. Haile Gebreselassie, tweevoudig Olympisch kampioen op de 10.000 meter èn ambassadeur voor Local Heroes van het eerste uur, is bij de presentatie aanwezig. Local Heroes voert dit jaar actie voor een aidsproject in de wijk Hillbrow in Johannesburg in Zuid-Afrika.

Local Heroes
Stichting Local Heroes is ontwikkeld vanuit het idee dat lokale helden, met name sporters een voorbeeld zijn voor hun landgenoten in de strijd tegen hiv/aids. Vanuit hun bekendheid en aanzien kunnen zij het aids-probleem onder de aandacht brengen en het mogelijk maken projecten te initiëren en te realiseren.

Memisa
Local Heroes heeft een samenwerking met de Nederlandse ontwikkelingsorganisatie Memisa. Local Heroes zorgt met steun van de lokale helden voor fondsenwerving en bekendheid, Memisa draagt bij aan het selecteren van projecten en ziet toe op de juiste besteding van de gelden. Memisa zet zich al meer dan 75 jaar in voor gezondheidszorg in ontwikkelingslanden en heeft heeft veel kennis en expertise over hiv/aids.