Ingezonden persbericht


Persbericht/Motorsport Arnhem, 18 augustus

STERK ISDE TEAM NAAR BRAZILIE

Onder de naam ISDE (International Six Days Enduro) wordt de jaarlijkse Internationale Motorzesdaagse voor landenteams gehouden. Dit belangrijkste enduro-evenement wordt ook wel de 'Olympiade van de Motorsport' genoemd. De ISDE 2003 zal van 3 t/m 8 november worden verreden in Fortaleza, Brazilië.

Sinds een paar jaar is de KNMV bezig met de opbouw van een Junior Trophyteam om in de toekomst een groep endurorijders te formeren die op internationaal niveau hun partijtje kunnen meeblazen. Dit team bestaat uit jonge, ambitieuze mannen van 18 t/m 23 jaar. In 2002 waren we op de goede weg met een zevende plaats voor het team en twee individuele rijders met een gouden medaille. Dit jaar ligt de lat hoger en mag een plaats bij de eerste vijf worden verwacht. Ook de motorindustrie heeft vol vertrouwen in de toekomst van deze rijders en de aanpak van de KNMV getuige de teamsponsoring door Shell Advance motorfietsproducten, Twin Air Luchtfilters, CTI-Somas kniebraces en ARAI helmets.

Het Trophyteam voor Brazilië is aangevuld met twee opmerkelijke rijders. Erwin Plekkenpol, in eerste instantie uitverkoren voor het Juniorteam, kreeg nu het vertrouwen om zijn kunsten te vertonen in het Trophyteam. Nog opmerkelijker is de selectie van Erik Eggens, de vaderlandse topmotorcrosser. Erik stond dit jaar in beide Nederlandse Motocross GP's op het podium van de 125 cc klasse. Met deze prestaties en die tijdens de ISDE van Tsjechië in 2002 overtuigde hij het begeleidingsteam van zijn kunnen als endurorijder en daarmee was zijn benoeming slechts een formaliteit. Van Eggens wordt in de proeven op het Braziliaanse strand de nodige winstpunten voor het team verwacht. Nederlands kampioen Tom Hemmelder zal niet ver bij hem uit de buurt zitten, gezien de geringe krachtsverschillen in de laatste Kampioensrit.

Junior Trophyteam

1. Amel Advokaat (Noordeloos)

2. Ralph Hubers (Middelaar)

3. Geert Snellenberg (Eefde)

4. Hans Vogels (Son)
Chris Naafs (Voorst) is ook geselecteerd, maar start in een clubteam.

Trophyteam

1. Tom Hemmelder (Oldenzaal)

2. Erik Eggens (Westerbork)

3. Frank Isfordink (Olst)

4. Stephan Braakhekke (Ruurlo)

5. Michel Visser (Eldersloo)

6. Erwin Plekkenpol (Hengelo Gld)

Naast deze teams hebben meer dan tien andere rijders kenbaar gemaakt geïnteresseerd te zijn in de deelname aan de ISDE. Zij zullen, zodra de definitieve inschrijving bekend is, worden ingedeeld in club- en merkenteams. Het begeleidingsteam voor Brazilië bestaat uit Toine van Dijk (teammanager), Henk Spijkerman (logistiek), Marcel Manders (masseur) en Henry Flierhuis (namens de KNMV en jurygedelegeerde).


---- --