KNWV

15/8/2003
SPANNENDE MATCHRACE FINALE IN SNEEK VERZEILD


--> De wind zwakte aan het begin van de avond af van windkracht 6 naar windkracht 3. Deze verandering in windkracht bezorgde zowel de zeilers als het publiek een aantal spannende races. In de tweede race van de finale lag het team van Jamin het eerste rak voor. Maar door een goede manoeuvre bij de boven boei nam het team van Feitsma de leiding en dit gaf ze niet meer uit handen.

Het Watersportverbond introduceert het Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap Matchracen dit jaar voor het eerst. Toeschouwers zijn veelal verrast over het verloop van de afvalraces. "Ik ben verbaasd dat op zo'n korte afstand zo veel kan gebeuren", aldus Hugo Snoekc, voorzitter van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek.

Het winnende team, Jurjen Feitsma en Age Fluitman, mag zich nu kampioen van de provincie Friesland, Groningen en Drenthe noemen. Beide finalisten gaan door naar de finale van het Delta Lloyd
Nederlands Kampioenschap Matchracen. Deze finale wordt tijdens de HISWA te Water in IJmuiden van 2 tot en met 7 september verzeild. Het volgende Delta Lloyd Provinciaal Kampioenschap van Utrecht vindt plaats bij WSV Het Witte Huis in Loosdrecht op donderdag 21 augustus 2003 om 18.00 uur.

www.watersportverbond/matchracen

Postbus 85393 · 8503 AJ Utrecht · Tel.: 030-6566550 ·
info@watersportverbond.nl