Gemeente Dalfsen

12/08/2003

Iba-werkgroep start verspreiding informatiebulletin

Dalfsen - De familie Laarman uit Lemelerveld heeft vrijdag 15 augustus de primeur van het IBA-informatiebulletin. Zij ontvangt de folder 's middags om 16.00 uur uit handen van IBA-werkgroep voorzitter Frits Snel. Het informatiebulletin met de titel 'Áfvalwater, een probleem van iedereen', verstrekt achtergrondinformatie over de individuele behandeling van afvalwater (IBA). De uitreiking aan de familie Laarman vormt het officiële startsein voor de verspreiding van het bulletin.

Diny Laarman behartigt agrarische zaken vanuit haar functie als wethouder van de gemeente Dalfsen. Haar echtgenoot zet zich via de GLTO in voor de agrariërs. De familie Laarman is één van de 1800 huishoudens in de gemeente Dalfsen die voor 1 januari 2005 een IBA-systeem moeten aanschaffen voor de zuivering van huishoudelijk afvalwater.

Keuze
De Dalfser IBA-werkgroep is in het leven geroepen om inwoners te helpen bij het maken van een keuze voor een systeem dat aan alle wettelijke eisen voldoet, tegen zo laag mogelijke kosten en met een zo hoog mogelijk milieuvoordeel. De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de Verenigingen voor Plaatselijk Belang, GLTO en Waterschap Groot Salland. De belangrijkste taak van de werkgroep is het organiseren van de gezamenlijke inkoop van IBA-systemen. De werkgroep vervult hierin een bemiddelende rol. Het contract en de transactie moeten mensen zelf regelen met de leverancier.

Informatieavonden
Vanwege het aantal percelen dat niet aangesloten wordt op de riolering heeft de Werkgroep IBA Dalfsen besloten om het gebied op te delen in clusters. Per Plaatselijk Belang worden betrokken inwoners persoonlijk uitgenodigd door de werkgroep voor een informatieavond. De planning is om te beginnen in Nieuwleusen. Per cluster komt er eenmalig een actie. Inwoners zijn uiteraard niet verplicht om een septictank via de werkgroep te bestellen.
Wie vanwege verbouw van de woning of andere aanleidingen eerder aan een septictank toe is en nog geen bericht heeft van de IBA-werkgroep, kan contact opnemen met de heer B. Pot van de gemeente Dalfsen, telefoon (0529) 48 83 88.