Gemeente Maassluis

Persberichten

12-8-2003

Beiaardconcert

Beiaardier Jan Bezuijen speelt op de beiaard van de Groote Kerk


---
Op vrijdag 15 augustus staat het derde zomeravondconcert op de beiaard van de Groote Kerk op het programma; de beiaard zal worden bespeeld door beiaardier Jan van Bezuijen.
Jan Bezuijen is in 1954 geboren en kreeg zijn eerste muzikale opleiding van Jaap Westhoeven én van zijn vader. Daarna ging hij orgel en piano studeren bij resp. Jan van Dijk en Gerrit Zoon.Na het behalen van het getuigschrift kerkelijk orgelspel bij de Nederlandse Organisten Vereniging studeerde hij koordirectie bij de Federatie Nederlandse Zangersbond. In 1978 ging hij als hoofdvak beiaard studeren bij Peter Bakker aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort. Hij studeerde in 1984 af. Momenteel is hij dirigent van een gemengd koor en van een mannenkoor; tevens is hij organist van de N.H. Kerken van Stad aan t Haringvliet en Goedereede en stadsbeiaardier van de dom te Goedereede. De zomeravondconcerten beginnen om 19.15 uur en zijn om 20.00 uur afgelopen. Vrijdag 15 augustus speelt Jan Bezuijen een aantal stukken van A.L. Webber n.l.Think of me, Angel of music en The music of the night . Daarnaast speelt hij Introspection en Rondo van Rogier van Otterloo. Van Sc. Joplin staan nog Peachrine rag, Ragtime dance en The entertainer op het programma . Als uitsmijter speelt Jan Bezuijen dan nog Circus Renz, Parade mars der tinnen soldaatje, Koning Voetbal, Edelweiss en the second Waltz .
Op vrijdag 29 augustus sluit Gerard de Waardt de serie concerten af.

De zomeravondconcerten zijn een ideale gelegenheid om de beiaardier aan het werk te zien. Wie ook eens een kijkje wil nemen in de toren als de beiaardier aan het spelen is kan zich voor de aanvang van ieder zomeravondconcert tussen 18.45 en 19.00 uur melden aan de voet van de toren, achter de Groote Kerk.
Uit veiligheidsoverwegingen zijn aan de rondleiding enkele spelregels verbonden.
Zo is de minimum leeftijd voor het beklimmen van de toren vastgesteld op 8 jaar.
Kinderen van 8 tot 14 jaar mogen uitsluitend onder begeleiding van een volwassene de toren beklimmen.