CORDAID

Mensen in Nood in actie voor Liberia

Mensen in Nood gaat noodhulp verlenen in Liberia. Honderdduizenden mensen zijn in Liberia op de vlucht geslagen voor het geweld. Zij moeten zo snel mogelijk worden voorzien van voedsel, drinkwater, dekens, kleding en matjes om op te slapen. Mensen in Nood maakt deel uit van het Internationale Caritas Netwerk, dat een noodhulpteam naar Liberia stuurt. Namens Mensen in Nood zal Mariska Smolders in het noodhulpteam zitten, zij vertrekt donderdag 14 augustus naar Sierra Leone om van daaruit naar Monrovia te gaan.

Grote groepen ontheemden zitten in Monrovia bij elkaar in onveilige situaties, verstoten van enige hulp. Het geweld maakt het voor hulporganisaties niet mogelijk deze mensen van voldoende hulp te voorzien. De komst van de veiligheidstroepen van ECOWAS moet er voor zorgen dat de hulp snel op gang kan komen. De noodhulp van Mensen in Nood zal zich vooral richten op de honderdduizenden ontheemden rondom Monrovia. Onze lokale partner Caritas Monrovia heeft noodhulpvoorraden klaar staan in Sierra Leone. In de voetsporen van ECOWAS zal het noodhulpteam ook de noden in andere gebieden inventariseren.

Veel kinderen worden ingezet in de strijd in Liberia, zij lopen zwaar gedrogeerd met wapens door de straten van de stad. Nadat de noodhulp is verleend, wil Mensen in Nood zich samen met haar lokale partner Don Bosco inzetten voor deze kindsoldaten.