AVR BEDRIJVEN

AVR verkoopt locatie Amsterdam aan MAIN B.V.

Afval- en milieuconcern AVR verkoopt met terugwerkende kracht per 1 augustus 2003 de Amsterdamse vestiging aan MAIN B.V. De transactie omvat niet alleen de verkoop van het terrein aan de Petroleumhavenweg maar ook de verkoop van de bedrijfsonderdelen AVR-Maritiem Amsterdam en AVR-Maritiem IJmuiden. Voor AVR is de verkoop het resultaat van een efficiencyprogramma, waarbij het bedrijf niet bij de core-business passende activiteiten afstoot. MAIN zal vanuit de locatie aan de Petroleumhavenweg een havenontvangstinstallatie exploiteren onder de naam Amsterdam Port Services. Het bedrijf exploiteert reeds dergelijke installaties in Stellendam en in alle noordelijke Nederlandse havens, zoals Delfzijl, Harlingen en Den Helder.

Tot vorig jaar beschikte AVR over twee havenontvangstinstallaties, één in Rotterdam en één in Amsterdam. Om de inzameling van scheepsafvalstoffen meer rendabel te maken, is de installatie in Amsterdam vorig jaar mei gesloten en zijn de activiteiten overgebracht naar de Rotterdamse vestiging. Nu blijkt dat de Amsterdamse locatie ook niet met activiteiten van andere AVR-onderdelen rendabel kan worden, is tot verkoop besloten. Bij de transactie is overeengekomen dat de zeven medewerkers van AVR in dienst komen van MAIN B.V.

Twee bedrijfsonderdelen van AVR, AVR-Industrial Services en AVR-West zullen de komende vijf jaren een deel van de locatie aan de Petroleumhavenweg huren. Vanuit deze vestiging zetten zij hun dienstverlening op het gebied van industriële reiniging en de inzameling van huishoudelijk afval en bedrijfsafval voort.


---