T-MOBILE
http://www.t-mobile.nl

Den Haag, 14 augustus 2003

T-Mobile zet snelle groei in Nederland door

T-Mobile Netherlands heeft in het eerste half jaar van 2003 de snelle groei sinds de rebranding weten door te zetten. Ten opzichte van het eerste half jaar van 2002 groeide het aantal klanten met 28% (372.000 nieuwe klanten) tot 1,690 miljoen. De netto omzet steeg met 68% ten opzichte van dezelfde periode in 2002. Daarmee zet de groei die in het eerste kwartaal van dit jaar werd geboekt door. Niet alleen het aantal klanten groeide, maar ook de gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) nam toe. Het EBITDA resultaat over de eerste zes maanden van 2003 is EURO 6 miljoen positief. Dat betekent een sterke verbetering van het resultaat tov. vorig jaar.

Hans van Leeuwen, Financieel Directeur van T-Mobile Netherlands: 'De half jaar cijfers bewijzen dat de rebranding heeft geleid tot een versnelling van onze groei. Het aantal klanten bedraagt nu 1,690 miljoen. Deze abonnees en prepaid gebruikers zorgden in het tweede kwartaal voor een gemiddelde omzet per gebruiker (ARPU) van EURO 39. Dat is de hoogste ARPU van alle Europese T-Mobile bedrijven. De netto omzet groeide ten opzichte van vorig jaar met 68% tot EURO 401 miljoen. Terwijl de sterke groei en de kosten van de rebranding in het eerste kwartaal nog zorgden voor een EBITDA verlies van EURO -27 miljoen is het EBITDA resultaat over het tweede kwartaal positief: EURO 33 miljoen. Dat brengt het EBITDA resultaat voor het eerste half jaar op EURO 6 miljoen. De ontwikkeling van T-Mobile in Nederland ligt daarmee volledig op schema. De doorzettende groei en de sterke verbetering van het resultaat passen bij ons streven naar duurzame en kwalitatieve groei.'

T-Mobile in Nederland

T-Mobile, het wereldwijde mobiele netwerk, heeft in Nederland 1,690 miljoen klanten (eind juni 2003) en is daarmee de nummer 3 op de Nederlandse markt. T-Mobile biedt producten en diensten voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers. T-Mobile Netherlands is partner in sport van NOC NSF en ondersteunt daarmee het Nederlands Olympisch Team op weg naar de Olympische Zomerspelen in Athene. Daarnaast is T-Mobile Netherlands sponsor van de Nederlandse concerten van de Rolling Stones Licks World Tour 2003.

Meer informatie:

T-Mobile Netherlands BV
Henny van der Heiden
Directeur Corporate Communicatie
Vast: 06 1409 5376
Mobiel: 06 2409 5376
E-mail: pers@t-mobile.nl
Persberichten op de site: www.t-mobile.nl

14 aug 03 08:58