PERSBERICHT
14/08/2003

Milieu verantwoorde pizzabezorging wordt werkelijkheid

Domino's pizza test elektrische scooter als duurzaam vervoersmiddel

Op dit moment test Domino's Pizza Nederland met projectpartner Granturismo mobility de elektrische scooter voor al haar pizza bezorgactiviteiten. Het is voor het eerst in Nederland dat duurzame vervoersmiddelen worden ingezet voor commerciële activiteiten in maaltijdverzorging. Na de testfase, stappen meerdere Domino's winkels begin volgend jaar geleidelijk over op de elektrische scooter. Met dit initiatief is Domino's pizza voorloper in het Nederlandse bedrijfsleven waar het gaat om duurzaam transport.

De reden voor Domino's Pizza om over te stappen op de elektrische scooter ligt voor de hand, deze is milieuvriendelijk. De aanschaf van een elektrische scooter is duurder dan de huidige pizzabrommers. Maar aangezien de onderhoudkosten lager liggen en geen brandstofkosten verbonden zijn aan deze scooter maakt de gemiddelde kosten per kilometer lager in het geval van Domino's.

Regiomanager Hans van Engelen van de vestiging uit Breda zegt over de eerste testresultaten: "Ik ben positief verrast door de hanteerbaarheid van deze elektrische scooters. Mijn scooters zijn binnen 5 uur weer opgeladen."

Een goede buur en aandacht voor het milieu zijn bewuste keuzes Domino's Pizza denkt bewust na over een verantwoord ondernemen. Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij de producten van Domino's. Eduard Swagemakers, Corporate Directeur van Domino's Pizza: "Domino's Pizza streeft ernaar de beste pizzabezorger te zijn van Nederland. Daarin gaan we van deeg tot deur om onze kwaliteit te bewaken. De manier van het bezorgen speelt daarbij een belangrijke rol."

Domino's vindt het belangrijk om een goede buur te zijn. Dit wordt gerealiseerd door dat het geluid bij de elektrische scooter aanzienlijk lager is dan bij een normale brommer. Daarnaast ondervinden de omwonenden geen stankoverlast aangezien er geen sprake is van benzine en oliën. Omwonenden van een Domino's pizza winkel reageren dan ook positief op deze ontwikkeling.

Granturismo mobility bv
De ontwikkeling van de elektrische bezorgscooter op de Nederlandse markt is een project van Granturismo mobility in samenwerking met ontwerpbureau Springtime en producent Oxygen. Met Domino's Pizza als projectpartner en het EZ agentschap voor energie en milieu Novem als subsidieverstrekker startte Granturismo in 2002 het project voor de ontwikkeling van de Cargoscooter.

Frank van Oirschot, directeur Granturismo mobility: "Domino's Pizza is voor ons de ideale ontwikkelpartner en tegelijkertijd klant voor dit project. Ze stellen de hoogst mogelijke eisen aan onze scooter waardoor we geprikkeld worden een product te ontwikkelen dat aan de hoogst denkbare eisen voldoet met als motto 'Als het goed genoeg is voor Domino's Pizza is het goed genoeg voor iedereen.' Met Domino's pizza als klant verwachten we snel landelijke en internationale bekendheid te verwerven voor ons maatschappij- en milieuvriendelijke bezorgvoertuig. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in het commerciële gebruik van elektrische voertuigen en wordt aangetoond dat rendabele inzet van milieuvriendelijke voertuigen een uitstekend alternatief is."

Domino's Pizza
In Nederland heeft Domino's inmiddels 58 winkels verspreid over heel Nederland. Dagelijks bezorgt Domino's tussen 16:00 - 22:00 uur verse pizza's. Na bestelling wordt de pizza binnen 30 minuten warm bezorgd. Voor meer informatie over de locaties van de verschillende Domino's vestigingen en het gevarieerde menu van Domino's kunt u kijken op: www.dominos.nl