Hewlett-Packard

Moeiteloos foto's van hoge kwaliteit afdrukken

AMSTELVEEN, 12 augustus 2003 - HP (NYSE:HPQ) introduceert in Nederland een nieuwe generatie HP Photosmart-printers: de HP Photosmart 7260, 7660, 7760 en 7960. Deze printers kenmerken zich door een ongekende afdrukkwaliteit bij zowel kleurenfoto's als zwart/wit foto's en meer gebruiksgemak tegen een aantrekkelijke prijs.

De nieuwe HP Photosmart-printers zijn voorzien van ingebouwde slots voor de diverse geheugenkaarten: CompactFlash, MultiMedia, Secure Digital, Smart Media, Sony Memory Stick en xD-Picture Card. Hiermee kunnen digitale foto's rechtstreeks vanaf de geheugenkaart worden afgedrukt zonder dat hierbij een PC nodig is.

De modellen 7660, 7760, 7960 en bieden tevens de unieke HP Photo Proof Sheet-functie. Met één druk op de knop wordt een proefvel afgedrukt met foto-miniaturen waarop consumenten gemakkelijk kunnen aangeven welke foto's zij op groot formaat willen afdrukken. Vervolgens wordt het proefvel weer door de printer ingelezen, waarna de geselecteerde foto's geheel automatisch worden afgedrukt. Voor deze drie modellen is tevens een optionele module beschikbaar voor dubbelzijdig afdrukken.

HP Photosmart 7260
Voor prijsbewuste consumenten is er de HP Photosmart 7260. Dit is een gemakkelijk te gebruiken kleurenprinter voor iedere afdruk¬taak. Een resolutie van 4800 dpi en zes kleuren zorgen altijd voor een optimaal resultaat, bij een afdruksnelheid van 16 pagina's per minuut in zwart/wit en tot 12 pagina's per minuut in kleur. In deze printer is de speciale grijze inktcartridge voor zwart/wit afdrukken van HP te gebruiken. Bijzonder aan de Photosmart 7260 is de speciale `inkt backup'-modus, waarmee afdruktaken altijd kunnen worden afgemaakt, zelfs wanneer één van de inktpatronen leeg raakt.

HP Photosmart 7660
De HP Photosmart 7660 is de ideale printer voor de hele familie. Met een snelheid van 19 pagina's per minuut in zwart/wit en tot 15 pagina's per minuut in kleur, hoeft niemand lang te wachten. Foto's van A4-formaat, volledig randloze foto's van 10x15 cm, zes verschillende inktkleuren en HP Photoret IV-technologie voor een resolutie van 4800 dpi, maken van de HP Photosmart 7660 een professionele alleskunner. De printer kan optioneel worden voorzien van de speciale cartridge met grijze inkt voor zwart/wit afdrukken.

HP Photosmart 7760
De HP Photosmart 7760 is een veelzijdige fotoprinter tegen een aantrekkelijke prijs, met professionele mogelijkheden. HP's Photoret IV-technologie staat garant voor haarscherpe afdrukken in een resolutie tot 4800 dpi, wat de 7760 tot een mini-fotolab maakt. Op het ingebouwde LCD-scherm van 4,6 cm kunnen gebruikers hun foto's bekijken en bewerken, zonder dat hierbij een PC nodig is. Deze printer drukt foto's af in A4-formaat en randloos tot 10x15 cm.

HP Photosmart 7960
De HP Photosmart 7960 is het topmodel uit de nieuwe serie. Deze printer maakt gebruik van maar liefst acht kleuren inkt en biedt een resolutie van 4800 dpi voor foto's in topkwaliteit. Bijzonder is het gebruik van de speciale inktcartridge met grijze inkt voor zwart/wit afdrukken. HP Photoret Pro Precision technologie zorgt voor vloeiende overgangen tussen verschillende kleurgradaties. De Photosmart 7960 is voorzien van een kleuren LCD-display met een diameter van 6,3 cm waarop foto's te bekijken zijn voordat ze worden afgedrukt. Ook kunnen hiermee een aantal fotobewerkingen worden uitgevoerd, zoals het verwijderen van `rode ogen'. De HP Photosmart 7960 kan randloze foto's afdrukken in A4-formaat. De afdruksnelheid loopt uiteen van 21 pagina's per minuut bij zwart/wit afdrukken in laserkwaliteit, tot 16 pagina's per minuut in kleur. Een foto van 10x15 cm is in 36 seconden gereed.

HP Nr. 59 foto-inktcartridge
Tegelijk met de lancering van de nieuwe HP Photosmart-printers introduceert HP nog twee belangrijke vernieuwingen: de Nr. 59 foto-inktcartridge met grijze inkt en het vernieuwde HP Premium Plus fotopapier.

De nieuwe foto-inktcartridge bevat speciale inkt in drie gradaties: lichtgrijs, middelgrijs en `foto-zwart'. Hiermee kunnen voor het eerst echte zwart/wit foto's op kleureninkjetprinters worden afgedrukt, in een bijzonder hoge kwaliteit. Met de grijstinten van deze inktcartridge krijgen deze foto's de opvallende beeldkenmerken die traditionele zwart/wit foto's zo speciaal maken. Dit is niet mogelijk met printers die alleen zwarte puntjes in een raster afdrukken. Ook kleurenfoto's winnen hierdoor aan kwaliteit, omdat het bereik van de kleureninktcartridge sterk is uitgebreid. Dit zorgt voor meer contrast en details, vooral bij schaduwen. De HP Nr. 59 foto-inktcartridge is te gebruiken met de volgende van de bovengenoemde HP-fotoprinters: de HP Photosmart 7660, 7760 en 7960.

Vernieuwde HP Premium Plus fotopapier
Het HP Premium Plus fotopapier is vernieuwd. Dit verbeterde fotopapier heeft een geavanceerde coating voor de allerhoogste kwaliteit. Dit extra dikke, 280 gr/m² papier levert foto's op met een kwaliteit die vergelijkbaar is met die van traditionele foto's, zowel in `look' als in `feel'. Uit labtests is gebleken dat de speciale coating ervoor zorgt dat foto's 73 jaar lang helder en kleurecht blijven, in combinatie met HP-cartridge Nr. 57, Nr. 58 of Nr. 59. HP Premium Plus fotopapier is beschikbaar in zowel zijdeglans¬ als mat, in A4-formaat en in formaat 10x15cm.

Prijs en beschikbaarheid
De HP Photosmart 7960 is beschikbaar vanaf 1 oktober 2003. De overige modellen zijn beschikbaar vanaf 1 september 2003. De consumentenadviesprijzen inclusief BTW zijn respectievelijk:


* HP Photosmart 7260 EUR 109,00

* HP Photosmart 7660 EUR 169,00

* HP Photosmart 7760 EUR 219,00

* HP Photosmart 7960 EUR 369,00

De HP Nr. 59 foto-inktcartridge is beschikbaar vanaf september 2003, en heeft een consumentenadviesprijs van EUR 31,95 inclusief BTW.

Het verbeterde HP Premium Plus fotopapier is beschikbaar vanaf september 2003 met twee verschillende coatings en in verschillende formaten en aantallen. De hieronder genoemde prijzen zijn consumentenadviesprijzen inclusief BTW.

# # #