FNV

Staatssecretaris ontwijkt bezwaren tegen Bijstandswet

Staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gaat niet in op voorstellen van de vakcentrale FNV en FNV Bondgenoten voor de nieuwe Wet Werk & Bijstand. Dat schrijft het FNV e-Magazine van 13 augustus.
Rutte schrijft in zijn antwoord dat hij blij is met de "constructieve bijdrage" maar doet niets met de opmerkingen die de FNV maakt.

Zo willen de FNV-bonden dat bijstandsgerechtigden een redelijk inkomen houden en dat gemeenten gelijke behandeling garanderen. Ook is de FNV tegen het afschaffen van de categoriale bijstand voor bijzondere groepen bijstandsgerechtigden.

Rutte antwoordt dat die is vervangen door een langdurigheidstoeslag, maar vertelt er niet bij dat die pas na vijf jaar bijstand ingaat. Ook is de staatssecretaris tegen een inspanningsverplichting van werkgevers om werklozen met een bijstandsuitkering werk aan te bieden.

Lees meer in het FNV e-Magazine. Dat verschijnt elke woensdag rond lunchtijd. Verder in dit nummer: WK telefoonwerpen in Finland; Actie tegen verlaging huursubsidie; FNV geschokt door afbraak WW; en Achteruitgang arbeidsmarkt treft nu ook vrouwen. In de poll deze week de vraag of u wel aan anderen durft te vertellen waar u werkt...

13 augustus 2003
FNV e-Magazine 13 augustus 2003.htm
Reacties: