Politie Flevoland

Brandstichting in vrachtauto's

Biddinghuizen 12-8-2003 - Afgelopen nacht is in Biddinghuizen weer een aantal vrachtauto's in vlammen opgegaan.

Op de Noorderbaan vielen vier naast elkaar geparkeerde koelauto's ten prooi aan de vlammen en ongeveer een kwartier later was op de Lucernehof een vrachtauto met een zeildoeken huif het doelwit. Een daarnaast geparkeerde bestelbus liep zware schade op. Voor zover bekend waren alle vrachtauto's leeg. De politie gaat uit van brandstichting. De Technische Recherche stelt een onderzoek in. De omvang van de schade is nog niet bekend.

In de afgelopen maanden is er zesmaal eerder brand gesticht. Hierbij ging het om branden in drie vrachtauto's, een aanhangwagen en vier papiercontainers op de Sportlaan, de Havenweg en de Noorderbaan. Alle branden vonden plaats op een maandagnacht. De schade bij die branden wordt geschat op ongeveer 400.000 euro.

De politie heeft na de eerdere branden extra toezicht op het industriegebied ingesteld. Na deze laatste brand wordt het toezicht verder geĂŻntensiveerd.

De politie vraagt iedereen, die op welke manier dan ook informatie heeft over de branden of de brandstichter, contact op te nemen met de politie in Dronten.