NVAB

Aan: alle leden van de NVAB

Ons kenmerk: ma/ep 2003-144 Eindhoven, 1 augustus 2003

Geachte collega's, beste mensen,

Als u deze brief ontvangt is het nog volop zomer. Misschien bent u net of allang terug van uw welverdiende vakantie, of verheugt u zich, net als ik, op wat komen gaat. Nederland lijkt tot stilstand gekomen. In de stad, op het werk en in mijn tuin is het stiller dan ooit. Ook de politiek heeft zomerreces. Maar binnen het NVAB-bestuur woelt en kookt het. Zon of regen, zomer of geen zomer, ons vak is en blijft een boeiend onderwerp van discussie.

Drie jaar geleden hebben wij, met subsidie van de ministeries van SZW en VWS, ons eigen Bureau Richtlijnen NVAB opgericht. Van het belang van dit bureau voor onze emancipatie en onze positie hoef ik niemand te overtuigen. Komend uit een achterstand situatie hebben we in vrij korte tijd een aantal gezaghebbende richtlijnen ontwikkeld en daarmee respect opgebouwd. In oktober kunnen we weer twee nieuwe richtlijnen toevoegen: een richtlijn over klachten van arm, nek en schouder, en een richtlijn over astma en COPD.
Met het oprichten indertijd van dit richtlijnenbureau is een niet terug te draaien ontwikkeling ingezet naar een goed wetenschappelijk onderbouwd, en hiermee ook toetsbaar en transparant handelen van de bedrijfsartsen. En niet onbelangrijk: werken volgens richtlijnen blijkt in de praktijk uiterst effectief! Zie daarvoor bijvoorbeeld het onderzoek dat Jacques van der Klink heeft uitgevoerd naar de richtlijn psychische klachten.

Het mag niet zo zijn dat hier deze ontwikkeling stopt. Maar dat dreigt wel te gebeuren. Ondanks toezeggingen gedaan in Medisch Contact door toenmalig minister van VWS, mevrouw Borst, gaat de geldkraan zeer waarschijnlijk dicht. Voor de tweede helft van 2003 hebben beide genoemde ministeries de NVAB nog een subsidie verleend op basis van een programma waarin wij vooral ook de komende verwijsfunctie een plaats willen geven in de bestaande richtlijnen.
En naar ons voorstel voor een per 1 januari 2004 op te richten Kwaliteitsbureau, in vervolg op het richtlijnenbureau, is, tijdens een presentatie in het overleg van directeuren generaal op 18 juni jl., welwillend geluisterd. Op ons verzoek om een dergelijk Kwaliteitsbureau structureel te financieren, is tot dusver echter afwijzend gereageerd.

Voor de NVAB is onacceptabel dat we opnieuw aan de zijlijn worden gezet. Terwijl toch de Raad voor Gezondheidsonderzoek (RGO), in zijn advies van 27 mei jl. aangeeft, dat de bedrijfsgezondheidszorg een forse financiële injectie nodig heeft vanuit de overheid. Ook op de uitkomst van dit RGO rapport, dat nota bene op verzoek van en met subsidie van VWS en SZW tot stand kwam, wordt in onze waarneming, niet of nauwelijks gereageerd. Het bestuur heeft besloten om een offensief te starten met als doelstelling dat de politiek haar verantwoordelijkheid naar de beroepsgroep van bedrijfsartsen neemt. Onze kroonjuwelen moeten opgepoetst en geëtaleerd, en blijven schitteren.

We gaan een open brief sturen naar de bewindslieden en vaste kamercommissies, en naar de media. U kunt ons hierbij uiteraard ook steunen. Kijk op onze website (http://nvab.artsennet.nl/nieuws) naar de brief die wij maakten en die wij met een begeleidende brief gaan versturen naar al onze relaties. Wellicht kunt u ondernemingsraden en/of werkgevers interesseren om mee te doen. Of u kunt uw eigen arbodienst stimuleren deze brief te sturen. En ten slotte kunt u zelf deze brief naar de bewindslieden en vaste kamercommissies van VWS en SZW zenden. We moeten in beweging komen, de trom roeren. We hebben een goed verhaal, en we verdienen deze steun!

Kwaliteit heeft een prijs. Uw bestuur wil in het licht van deze ontwikkelingen daarom ook graag op de komende najaarsledenvergadering met u spreken over een extra financiële inzet voor een eigen Kwaliteitsbureau, in de vorm van een contributieverhoging. Ik wil u graag oproepen die ledenvergadering te bezoeken. Er staat veel te gebeuren in onze vereniging en we hebben als bestuur uw reacties en meningen hard nodig. Om te beginnen zullen we in oktober dus uitgebreid stil staan bij het Kwaliteitsbureau. Dan weten we ook of de politiek naar ons heeft geluisterd. Graag willen we u vervolgens bijpraten over de ophelderingscampagne. Recent hebben we het bureau Van Dantzig & Lichtenveldt geselecteerd om voor en met ons een plan de campagne te maken. Dat plan moet beschrijven hoe we in 2004, aanhakend aan de introductie van de verwijsfunctie, de bedrijfsarts en het bedrijfsartsenvak beter bekend moeten krijgen bij het publiek, bij onze collega's in het curatieve veld en bij de werkgevers. En ook over de verwijsfunctie valt het een en ander te vertellen. Met name hoe de overeenkomst eruit kan gaan zien die de zorgverzekeraars met arbodiensten en /of bedrijfsartsen moeten gaan sluiten om de verwijsfunctie ook praktisch uitvoerbaar te krijgen. We bekijken op dit moment nog of we tijdens de vergadering, met hulp van collega's van de NVVG, u meer inzicht kunnen geven in de toetsingscriteria van het UWV inzake de WAO aanvragen en met name aangaande het handelen van de bedrijfsarts daarbij. Begin september krijgt u de uitnodiging voor 1 oktober in de bus en kunt u zien wat het bestuur nog meer aan u wil voorleggen. Ik hoop u allen 1 oktober te zien en te spreken.

Deze ledenbrief kent al een aantal voorgangers. We hebben gemerkt dat zo'n ledenbrief in een behoefte voorziet. In een van de grote arbodiensten wordt de ledenbrief door de directie zelfs onder de managers verspreid. En andere vorm van u informeren hebben we een aantal maanden geleden geïntroduceerd: de NVAB nieuwsbrief. BedrijfsartsenWeb geheten. Dankzij de inspanningen van Jan van Griensven en anderen, hebben we in juli reeds nummer 9 kunnen verspreiden. Ontvangt u de nieuwsbrief nog niet, meld u dan aan bij ons secretariaat: nvab@planet.nl. Geef ons uw e- mailadres en wij sturen u binnenkort BedrijfsartsenWeb nummer 10.

Juist in lastige en zuinige tijden is het zaak actief en alert te zijn en elkaar te steunen en te informeren. We zijn en maken ons sterk als we, ieder voor zich, in de spreekkamer, in het Sociaal Medisch Overleg, in de samenwerking met de collega's in de arbodienst, in het overleg met de collega's in de curatieve zorg, de zorg voor de werknemer als uitgangspunt nemen en ons deel daarin serieus nemen. Kwaliteit heeft een prijs. Laten we investeren in die kwaliteit en trots zijn op ons vak. Daar is alle reden toe.

Met hartelijke groet,

Namens bestuur en directie van de
Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde

Mariëlle A-Tjak, voorzitter